Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze všech zpracování Sněhurky je tohle zřejmě to nejnaivněji pohádkové a dětem nejsrozumitelnější. Disney prostě věděl jak udělat radost...jenže po přečtení Sněhurky od Neila Gaimana, troufám si říct že největšího literárního mága naší doby, se už na roztomilou kreslenou holčičku, která se vzala odnikud a měla pleť bílou jako sníh a rty rudé jako krev, nedokážu dívat tak jako dřív... A ta roztomilá zvířátka mě taky pěkně štvou:) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého se dojímal Hitler i Ejzenštejn, to je prostě odzbrojující záležitost! Přestože z dnešního pohledu lze vytknout leccos - např. absolutní nedotaženost postavy prince nebo přílišnou zkratkovitost děje - jakmile nastoupí do parády banda disneyovských zvířátek, pak je ubrání byť jedné hvězdy nemožné. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Má cenu k této parádní Disneyovce cokoliv dodávat, vždyť už tu všichni ostatní řekli všechno za mě. Nebudu se dlouze rozepisovat. Sněhurka a sedm trpaslíků je nádherná pohádka, která ani po tolika letech neztrácí své nazaměnitelné kouzlo. Klidně ji můžete sledovat v pěti nebo devadesáti letech. Mě staré Disneyovky dokážou stále okouzlit a uchvátit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpěknějších animovaných filmů (těch), které jsem měl tu možnost vidět. Dodnes si pamatuji, když otec pořídil domů video, tak tahle Sněhurka byla jedním z prvních filmů na VHS, které jsme si na něm pouštěli. Slušná animace, vtipné momenty s trpaslíky i nezapomenutelná kouzelná atmosféra – přesně to se mi hned vybavilo, když tuto verzi Sněhurky dávali nedávno v TV… ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sněhurka byla jedna z prvních originálních videokazet, co jsme doma měli (možná dokonce úplně první). Po těch 15-16 letech je to hezká nostalgie. Animace je i po takový době pořád skvělá (jako malý dítě jsem rodičům nevěřil, že se jedná o takgle starej film a těžko se tomu věří i dneska). A nemůžu se zbavit pocitu, že inspirací pro Šmudlu byl Harpo Marx :-) ()

Galerie (121)

Zajímavosti (96)

  • Když se při produkci uvažovalo o jménech pro trpaslíky, bylo zamítnuto víc než padesát návrhů, mj. Awful, Baldy, Blabby, Biggo-Ego, Biggy, Biggy-Wiggy, Burpy, Busy, Chesty, Cranky, Daffy, Dippy, Dirty, Dizzy, Doleful, Flabby, Gabby, Gloomy, Goopy, Graceful, Helpful, Hoppy, Hotsy, Hungrey, Jaunty, Jumpy, Lazy, Neurtsy, Nifty, Puffy, Sappy, Sneezy-Wheezy, Shifty, Sniffy, Scrappy, Silly, Snoopy, Soulful, Strutty, Stuffy, Sleazy, Tearful, Thrifty, Tipsy, Titsy, Tubby, Weepy, Wistful, Woeful. Jako první vznikl Grumpy (Rejpal), kterého jako vzor vymyslel sám Walt Disney. (gjjm)
  • Deanna Durbin byla zkoušena jako “Sněhurčin hlas“, ale Walt Disney ji nakonec odmítl. Podle jeho názoru byl její projev příliš dospělý. (džanik)
  • Pro film bylo napsáno celkem 25 písní, nakonec jich bylo použito pouze osm. (džanik)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama