Reklama

Reklama

Doom: Annihilation

  • Austrálie Doom: Annihilation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina mariňáků odpoví na nouzové vysílání a vypraví se na odlehlou vědeckou stanici na Marsu. Jakmile ale do tajného zařízení dorazí, tak zjistí, že se něco opravdu zle pokazilo. Vědcům se totiž nepovedl jeden z jejich experimentů a otevřeli portál do míst, kde se to jenom hemží krvelačnými démony. Těm se ale mezi lidmi zalíbilo, a tak se rozhodli, že by ze Země rádi udělali další peklo. Na partě vojáků tak bude, aby tomu zabránili. Jsou totiž jedinou naší nadějí. (topr harley)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád, tento žáner a aj keď som vedel už podla traileru, že to bude slabé béčko, chcel som sa na to pozrieť. Military sci-fi (Votrelci, Vesmírna pechota) mám rád a páčil sa mi už prvý Doom, no toto je naozaj bieda. Viem, že asi budem jediný alebo jeden z mala, ktorý tu teraz bude vychvaľovať film s roku 2005, ale keď si to porovnám s týmto, tak si také slabé hodnotenie skutočne nezaslúži. Príbeh je klasika rovnako ako v predošlom filme. Niečo sa posere a dôjde partička mariňákov zachrániť situáciu. Musím sa priznať, že pár veci ma celkom potešili. Všimol som si, že producentom je aj tu Lorenzo di Bonaventura a možno aj preto, kulisy, kostýmy a masky nevyzerali tak zle. Po tejto stránke je všetko oukej, dokonca ani efekty nie sú úplne najhoršie aj keď je cítiť, že je to nízkorozpočťák. Horšie je to akurát s atmosférou a predovšetkým s postavami a hercami. Naozaj tu citeľne chýba niekto ako Karl Urban a The Rock, pretože nielen, že tu okrem hlavnej hrdinky, žiadny sympaťák nieje, ale aj tie postavy sú dosť nezáživne napísané. A v tomto mal skratka predošlý film navrch. Zatiaľ čo prvý diel ponúkol peknú futuristickú výpravu, príšery, fajn akcie, dobre postavy a hercov, Annihilation ponúkne iba fajn prostredie vesmírnej stanice, príšery a zopár akcii. 40% - 2* ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem rozumně nic neočekával, tak taky logicky nemůžu bejt zklamanej nebo nasranej. Bral jsem to víceméně jako takovou výplň času a v ideálním případě i zábavu na čas, ve kterým by člověk něco kvalitnějšího nedokázal správně ocenit. A to jsem vlastně dostal. Kvalitou a zábavností bych to viděl zhruba tak jako starší DOOM z 2005, kterej mě taky nějak nenadchnul, ale viděl jsem ho dávno a nepamatuju si z něj téměř nic (a ono asi taky nebylo moc co). No tohle bylo možná i o něco lepší, takže s přimhouřeným okem přidávám třetí hvězdu. Ačkoli to je vlastně možná spíš kvůli tomu, že Amy Manson mi připomínala jednu kamarádku, kterou mám rád, takže je to asi spíš kvůli ní. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Táto Doomovská anihilácia má povesť totálnej sračky, čo je veľmi neprekvapivé, pretože len ťažko uspokojíte herných fanúšikov divokých démonických masakrov filmom za pár šupov, kde pobehuje nejaká paintballová parta tmavými chodbami a úplne náhodne hádžu rôzne odkazy na hru. Tu nájdu mŕtvolu čo sa volá John Carmack alebo William Blazkowicz ( ten ani nie je z Dooma ), tam zas niekto zakričí ULTRA NAJTMÉÉÉR a vrcholom je keď niekde v strojovni na Marse len tak visí na stene motorová píla vhodná na prepichnutie zombíka. Vôbec celá zápletka je podaná tak strašne komatózne a nezaujato až z toho kričí "máme to u riti a sme na to hrdý". Ak sa však oprostíme od faktu že to má byť TEN Doom, tak z toho vlastne vychádza znesiteľné páršušňové béčko, ktoré rozhodne nedosahuje žánrového dna, lebo sme videli x horších. Čo by som pochválil sú wrestlingové súboje s naspídovanými zombíkmi, ktoré ukazujú že protagonisti a kaskadéri niečo dokážu a keby si takto mastili držky po celý čas, hodnotenie by šlo vyššie. Impa by som asi vynechal, síce vystrelí pár fireballov, ale z toho som si akosi neucvrkol No a potom je tu tá scéna z pekla ktorá je zrazu vizuálne prekvapivo na úrovni a predvádza niekoľko efektných spomaľovačiek. Ako Doom je to mrhanie časom, ako náhodné sci-fi béčko ujde. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Venku bylo hnusně a někde jsem se dočetl, že i když je Doom: Annihilation určený rovnou na DVD, tak to není tak strašný film. A víte co? Díky té předvídatelnosti to nakonec uteklo velmi rychle. Po pár minutách jsem totiž zapnul dvojnásobnou rychlost přehrávání, kterou jsem vypínal, jen když se schylovalo k nějakým zajímavým momentům (asi 5x). Titulky i tak šly číst, což byla spíš škoda, protože jsem se díky nim i v tom zrychleném režimu dozvěděl: sumerští bohové-mimozemšťani, se rozhodli, že si vezmou Zemi zpět a my jim tam trochu zavazíme... . Navíc titulky byly kapitola sama pro sebe, protože šlo o nějaký google překlad, takže slovo fuck!, které zaznělo asi 50x, bylo neustále překládáno lakonickým -soulož- . A podobných překladů tam bylo nepočítaně. Ale zpět k filmu...vlastně to je asi tak všechno zajímavé. Scénář dle očekávání...co by kdo chtěl, když je to podle hry, že? A navíc scénář psal Giglio... . No a výprava...úsměvné (asi z polystyrenu) dveře do přenosové místnosti, latexové masky a la Halloween, krásně doplňovaly nesympatickou hlavní hrdinku, i ostatní křovíherce tak, aby vznikl další béčkový a v ničem nevynikající, takže zbytečný film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Sofii, hlavním městě Bulharska. (BMW12)
  • Jméno jednoho z mrtvých vědců uvnitř základny je John Carmack, což je přímý odkaz na jednoho ze spolutvůrců předlohy. (SaNcHeZ_cz)
  • Studio Id Software, které stojí za hrami „Doom“, se od tohoto filmu výrazně distancovalo a nechtěli s tím to filmem mít nic společného. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama