Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (129)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po Baahubalim sa režisérovi S. S. Rajamoulimu podarilo dotiahnuť ďalší hollywoodsky hit takmer k dokonalosti. Zábavná a svieža 3-hodinová akčná dráma s historickým pozadím, ktorá ma bavila od začiatku po koniec. Primerane uletené, emotívne a pre diváka odchovaného na európskych a amerických filmov naozaj netradičné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K indickým filmům mám odpor, protože jsou dlouhé, přeplácané, digitálně mizerné a vždy tam je dlouhá taneční vsuvka. Všechno tohle má i RRR, ale tentokrát mi ta přeplácanost, přemrštěná akce i slabé digitální triky, překvapivě sedli a i přes zbytečně roztaženou stopáž jsem si tenhle typicky indicky velkolepý film užil. Jen to taneční číslo bych vystřihl, to mi nesedne nikdy. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako ja strašne nemám rád prehnané, predimenzované a extrémne vizuálne akčné efekty, ktorými bol tento film priam presýtený! Scenár tohto filmu je skvelý - celkovo príbeh má veľmi dobrý koncept, aj kompozíciu, a epická línia aj so všetkými tými odbočkami a retrospektívami má 5-hviezdičkový potenciál. ALE to prehnané tlačenie na pílu s mnohými extrémami (či už vo vizuálnej alebo dramatickej rovine), to mi naozaj pomerne výrazne pokazilo celkový dojem z filmu. Sem tam dokonca kus nelogiky (spoločná návšteva Bhima a Rama na britskom dvore), sem tam vytesnenie niektorých postáv z príbehu (napr. Jenny), a pod. - to tiež pôsobilo trochu dosť rušivo. Veľká škoda, lebo epicky to malo obrovský potenciál. Mimochodom, vždy žasnem, ako zvyknú Indovia zobrazovať Britských kolonizátorov - ako totálnych hlupákov :( 3* ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším nacionalismus v jakékoliv podobě, stejně jako dehonestaci jiných národů. A taky zcela vymyšlenou historii zasazenou do realistického kontextu. V RRR je tohle všechno v tak přehnané míře, že sledování filmu pro mě bylo nesnesitelné. Já vím, že se Britové k Indům nechovali v rukavičkách, ale tady ze všech (s jednou výjimkou) udělali sadistické krvelačné zrůdy. Věrní a čestní Indové, žijící v bukolickém pralese v harmonii a lásce – versus britská surová monstra, která Indy mlátí na potkání, případně jim unáší děti coby své nové zpívající hračky -  celkové pojetí filmu mi připadá velmi nebezpečné, protože vzbuzuje národnostní nenávist. Za tohle jsem na Rajamouliho fakt naštvaná, utužuje národnostní mýtus (ok, to se pochopit dá), ale dělá to způsobem, který vede k nacismu. Jinak, uznávám, že opět režisér omamuje obrazem a má dobré taneční scény, ale herci, zejména ti, co představují, Brity, byl patrně kompars posbíraný z právě projíždějících turistů. Podle jejich vzhledu i hereckého umu. S pár výjimkami – plastikami udržovaná guvernérova manželka a guvernér sám, který mi byl něčím povědomý. Až jsem si vzpomněla - ten tupější chlápek z ústřední dvojice legionářů ze seriálu Řím! SHRNUTÍ: Nacionalistická vyprávěnka. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak to byl nářez. Jeden z prvních indických filmů, které jsem viděla byla Magadheera právě s Ramem Charanem od Rajamouliho a tento film stále patří k mým nejoblíbenějším filmům obou pánů a stéle si jej pouštím. A to i přesto, že SSR poté přišel s vymazlenou Eegou a opěvovaným Baahubalim. Ovšem toto všechny jeho předchozí filmy hravě trumfne a s přehledem strčí do kapsy. Jasně nemá to hravost Eegy, či epičnost Baahubaliho, nebo dokonalé písně Maagadhery, ale příběh je naprosto úžasný, hlavní hrdinové dokonalý, jejich vztah si nezadá s klukama z Rychle a Zběsile (jedničku myslím, pochopitelně) či z WAR. Naopak si myslím, že tady je ještě lepší a dojemnější. Ano i zde se nakonec (ale opravdu až nakonec) dočkáme nějakých náboženských odkazů a indícií, bez kterých by se SSR neobešel, ale kdyby to tam nebylo já bych si pak vlastně řekla, že to možná ani není film od něj :D. Na tento film jsem se těšila dobře dva roky a opravdu se to vyplatilo. Každý film SSR v podstatě překoná ten předchozí a jestli to takto bude pokračovat dále, tak já se už opravdu nemohu dočkat jeho dalšího počinu. PS: Zde máte důkaz, že když vás vychovají jako malou nacistku, tak i po emigraci do Anglie stále zužitkujete, to co se v SS naučíte :D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama