Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Podivuhodné a často i neuvěřitelné příhody jednoho z proslulých čarodějů. (Atypfilm)

Recenze (77)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro me srdecni zalezitost,otec si ze me dodnes dela srandu jak sem se Caryfuka bal ale zas miloval Tačuda.Caryfuk sam je skvele nadabovan a cekam jestli ho zas nekdy budou davat??Snad jo. Jinak po nedávném shlédnutí všech dílu musím říct že sem nadšen i ve 27 letech.Je to neskutečný seriál a sledovat grimasy a pohybové kreace Čáryfuka je ohromné.Do smrti si budu pamatovat jeho zaklínadla-Alga,talga tetragram,,šempem poreš,,,selmi delmi edoni,, a jeho nůž na krku Adamkos.prostě paráda nemám slov:-))) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jen se ciťme nadřazenější nebohému kouzelníkovi z 11. století, jehož fascinuje naše technika. Kdysi jsem četl o tom, jak byli Cortés a jeho dobyvatelé na koních vnímáni jako děsivé šestinohé bytosti, které dokázali plivat oheň z dlouhých tyčí, což pomohlo k jejich vítězství nad vcelku velkou říší. Věřil jsem tomu. Po mnoha letech mi jiná kniha tvrdila, že jde o pouhou pověst, Indiáni prý po sesedlání snadno prohlédli, že jde o obyčejné lidi, kteří jezdí na zvířatech, a třebaže se báli mušket, nebáli se jich zase o tolik více než luků a šípů. Nebyl jsem si jist, čemu věřit, ale vím, že jsem si snadno zvykl na mobily, internet a genetické manipulace. Ale koneckonců, s Čáryfukem to až tolik nesouvisí. +++++ Nesouvisí, krom toho, že spousta situací seriálu těží právě z jeho zaujetí moderními vymoženostmi, které jej proměňují nikoliv ve zvědavého, nechápajícího dospělého, nýbrž v malé dítě. Možná, že úspěch seriálu se skrývá právě v tom dospělém, který se chová jako dítě, a dítěti, jež musí zaujmout roli dospělého. Netroufám si říci. Tak však může uspět nejspíš právě a pouze u dětí, které si nevšimnou, že seriál vcelku mechanicky kombinuje několik málo prvků: potřebu skrývat Čáryfuka a "uklízet" po něm nedorozumění, veselé historky střetu středověku s dneškem a nepochopení těch, kteří Čaryfuka potkají a nejsou hlavním hrdinou. Co Čáryfuka zaujme, to nejspíše ke konci dílu přes mnohé peripetie získá. Leč zjev a dětinskost mu dávají charisma, kterému ve velmi mladém věku těžko nepodlehnout. A pak, zdejší lidé se umí srovnat s chybami svých přátel, což by se každé škvrně mělo naučit. Alespoň s těmi, co má právě Čáryfuk. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jako malý prcek jsem byl tímto seriálem naprosto uchvácen a tehdy bych určitě dal pět bodů, nyní však zjišťuji, že jsem spíše zklamán, protože celkový nápad o cestování časem je sice výborný, zpracování je taktéž bez chyby, ale situace jsou místy nudné, nedopracované - jinými slovy, dalo se z toho scénáristicky vytěžit mnohem více. Za hlavního představitele, za jeho špičkového dabéra Ferdinanda Krůtu a za perfetkní hudbu dávám průměrné tři kousky. Být lepší scénář, neváhal bych to zvednout i na plný počet. ččč ččččč ;-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Táto detská televízna séria nebola na Slovensku nikdy uvedená. V roku 1987 ju premiéroval iba český okruh ČST. Preto neexistuje ani slovenský dabing a mládež u nás ju nepozná. Celkom ma teda zaujíma či ju ATYPFILM na DVD vyvezie aj do SR. (1.7.2009) Tak DVD sa v SR objavili v sieti predajní LACNÉ KNIHY. Ďakujem. (10.6.2009) ()

aragonit 

všechny recenze uživatele

Tento Britský seriál si mne získal, hlavní postavou, jež je komicky působící čaroděj, který se ocitnul v jiném století, než povodně žil, seriál, ač určen hlavně pro děti, může zaujmout i leckterého dospělého, přesto všechno, že hlavní hrdina působí komicky, zmateně, ustrašeně, osobně ve snímku spatřuji archytepalní prvky a symboly, jež jsou založeny na skutečnosti a podprahově nás vrací, do našich minulých životů, kde, magie, byla více součástí naší společnosti. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Touchwood - Čáryfukova (Geoffrey Bayldon) ropucha - anglicky znamená Zaklepat na dřevo, nebo Hubka. Edwardovi (Robin Davies) přezdívají Carrot neboli Mrkev. (LindaKola)
  • Amulet, který Čáryfuk (Geoffrey Bayldon) nosil zavěšený na krku, se jmenuje Adamkos a je zasvěcen řecké bohyni Hekaté. (Kirman)
  • Čáryfuka měl původně hrát Jon Pertwee. (Kulmon)

Reklama

Reklama