Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nenudila líp! Dala bych si klidně větší porci upjaté Ramplingové v babkovské noční košili, srkající šálek ranní kávy a pozorující dozvuky divokých nocí nevítané spolubydlící, k tomu dvojitý nášup mladistvé lehkosti a nádherně zastřeného hlasu Sagnierové a spokojenost by trvala i v případě mnohem banálnějšího konce. Tentokrát, i přes nelibé vzpomínky na 8 žen, posílám vzdušný pochvalný štulec do Ozonových zad . ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ej veru, pán Ozon ma teda riadne dostal, keď som si do polky filmu myslela, že viem ako sa veci majú a vehementne som si domýšlala možné závery...Divákovi ponúkol story v trochu divotvornom kontexte, kde trošinku treba zapojiť "šedú mozgovú". A nedajte sa vytočiť, že Vás vlastne celú dobu ťahá za nos. V celku mystický nejednoduchý neplochý film s osobitou ideou. Lepšie tri***. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Těžko stravitelné sousto, asi tak, že jsem Bazén sledovala na pětkrát. Nedokázala jsem se zakousnout do téměř nulového děje, nemohla jsem na chuť přijít hlavním postavám, emočně to pro mě byl téměř prázdný film. Možná příliš artový, možná příliš umělecký, nevím. Francois Ozon je určitě zajímavý a přínosný zjev na francouzském filmovém poli, ale s tímto dílem u mě tentokrát neuspěl. Nehledě na to, že mě to dost často asociovalo na Smrt v Benátkách (no opačně - jistě), ale ta výsledná pointa to samozřejmě dotáhla do uplně jiných vod ... a snad i tohle je naškodu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosférická laskomina. Autorce detektivek lačníci po klidu v půjčeném domě s bazénem nabourá soustředění inspirace: je mladá, blonďatá, frivolní, mírně vyšinutá, prostě inspirace, jak má být. A postarší, usedlá a nervózní spisovatelka se jí - ač zprvu neochotně - zmocní v jakémsi netečném napětí bezezbytku. Ozona mám za 5x2 hodně ráda, za 8 žen už míň, ale díky Bazénu si už budu vždy pana "O" ostře sledovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a atmosférou dychtící film má několik zvratů a širokou škálu interpretací. Zralá a unavená žena přijme nabídku svého vydavatele a hodlá strávit klidné chvíle v jeho venkovském sídle ve Francii, aby získala novou inspiraci na další román – její rekonvalescenci však naruší spontánní blondýnka, vydavatelova dospívající dcera. Upjatost kultivované spisovatelky slábne, rezervovanost střídá fascinace dívčího těla a sexuálními praktikami promiskuitní rebelky. Ozon nás klamně uvádí do řady situací, jeho komorní drama je disciplinované, klidné, herecké výkony rozdílných generací strhující. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)

Reklama

Reklama