Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdepak malé klokánky, dneska štveme laně! Kozaté i s copánky, kudy tudy na ně?" Lovecká sezóna v Austrálii začala! Zapomeňte na Skippyho, klokaní trofeje už nefrčí, poptávka je po kůžích kozatek. Všeobecná vybíjená u protinožců měla drajv, scenáristickou šťávu i jeden zajímavý prvek s propojením (bacha, spoiler!) "krásek" a "zvířat". Já si to užil. Asi mi ke štěstí stačí málo, např. když mě neznámí zmrdi zavřou do truhly Beauty 6 a vypustí do tíseň budícího, napůl chcíplého australského lesa, s bílými kmeny stromů, "jakoby z obřích vybělených kostí" (© darkrobyk). Kikina za akácií, kikina za eukalyptem a pět dalších za baobabem. Ahoj holky :-)). Nevíte náhodou, s jakým zvířetem z těch osmi organizátoři hry spárovali mě? Já jen abych věděla, na koho mávat rukou a na koho sekerou. Btw, masky zvířat od firmy Pig & spol. byly vymazlené, pro mordování holek i úchylů mezi sebou jako stvořené. Nejvíc zabodoval psychouš se srpem, čtverák s useknutými dívčími tlapičkami přivázanými na svých nohách. Z holek Rose, která tak kreativně zlikvidovala Sovu s vidlemi. Chci dvojku! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu by to ještě jakž takž šlo. Pak to ale začalo kurevsky drhnout a scénář šel totálně do kopru. K dialogům těch všech škaredých děvčat se nemá cenu ani zmiňovat, tak jako k jejich neskutečné výdrži, jedna dostane sekerou do zad, ale v pohodě ještě nějakou tu hodinu chodí a žije jako by se nic nestalo, nebo druhá má nožem probodenou dlaň, nekrvácí a je úplně v pohodě. To všechno sráží už tak zoufale ubohý scénář dolů a jak dojde na finále je z toho nebetyčná chujovina. Jediné, na co si fanoušci krvavých efektů zgustnou je gore, které je realistické jak prase, bez posrané CGI animace. To je ale zatraceně málo! Je to škoda, vyměnit ty hnusný škeble za aspoň trochu sympatičtější kočeny, který přinejmenším trošku umí něco zahrát (ne jenom ječet a tupě zírat), napsat jim přirozený dialogy, scénář nějakým způsobem udržet v reálnosti, klidně okořenit černým humorem a mohla by to být pohodová a stylová vyvražďovačka, alespoň na nějaké úrovni. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Australský koprodukční snímek „The Furies“ je zajímavou ukázkou toho, jak skvěle natočit slasher ve smyslu zabíjení a jeho znázornění i nápaditosti, ale zároveň představuje určitý průšvih v tom, jak je příběh tohoto snímku předimenzován. To prostě nefunguje a jsem si jistý, že pro mnoho diváků to bude zklamáním. Jako kdyby tady pokus o originalitu šel úplně mimo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi krvavé vyvražďovačky v oblíbeném prostředí opuštěného lesa a stačí-li vám jen bezmyšlenkovitá přehlídka bodných nástrojů a úmrtí, určitě si v The Furies najdete to svoje. Pokud však trváte na tom, že hororoví tvůrci musí umět pracovat s divákem, šponovat napětí, kreativně obměňovat podobu scén a gradovat dění, tak moc velké slávy raději nečekejte. Přestože podobným nadšeneckým dílům fandím a oceňuji každý nový nápad, tenhle australský pokus zůstává na půli cesty mezi odvázanou násilnou jízdou a temným hororem, kde se hraje i na vztahy mezi aktéry a osobní mstu. Na undergroundových hororových festivalech a při večerních projekcích u piva však Furies zapadne bez větších problémů. Silné 2*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Battle Royale s odkazy na Slashery minulého století, celkem slušně funguje v rovině, kterou slíbil. Tedy perfektní Gore, vynikající masky záporáků a slušný make up, v tomhle ohledu si tvůrci vyhráli, ale zbytek hapruje. Herečky hrají bohužel příšerně, vizuálně to působí levněji a finální zvrat vykrádá známější horory. Tedy doporučuji jen pro fanoušky gore, zbytek může mávnout rukou. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bylo použito sto litrů umělé krve. (Duoscop)
  • Při vybírání názvu se tvůrci inspirovali v římské mytologii, kde je Furie bohyní pomsty a kletby. (Duoscop)

Reklama

Reklama