Reklama

Reklama

Moje stáž v Kanadě

  • Kanada Guibord s'en va-t-en guerre (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Steve Guibord je nezávislý poslanec, který zastupuje Prescott-Makadewà-Rapides-aux Outardes, rozsáhlý region v severní části Québecu. Zatímco se celá země dívá, Guibord se proti své vůli ocitne v nepříjemné pozici, neboť drží rozhodující hlas o tom, zda se Kanada zapojí do války na Blízkém východě. V doprovodu své ženy, dcery a idealistického stážisty z Haiti jménem Souverain Pascal, Guibord cestuje po svém obvodě, aby se poradil s voliči. Zatímco se do debaty, která se vymkne kontrole, zapojí i skupiny lobbistů, poslanec je nucen čelit vlastnímu svědomí. Snímek je kousavou politickou satirou, v níž politici, občané i lobbisté v přímém souboji cupují demokracii na kousky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Politické komedie jsou vždycky buď a nebo. Buď se absurditou dané situace kácíte smíchem k zemi, jako například v seriálu Jistě, pane ministře. Nebo si povzdechnete, že se z daného tématu dalo vytěžit daleko víc. Moje stáž v Kanadě má štěstí v tom, že natočena je poměrně lidsky a s realistickou přesností, jak kdybyste si užívali samotnou stáž i Vy sami. A to i přesto, že sedíte „jen“ na gauči u obrazovky. Na druhou stranu té legrace mohlo být daleko více. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako slušně vtipný přiblížení kanadského politického boje to vůbec nebylo špatný. Rodina hlavního hrdiny řešící u večeře hlasování v parlamentu nebo dohadování indiánů a dřevorubců bylo zábavné. Herecky taky nejvíc zaujal právě poslanec, haitský stážista mě naopak vůbec nebavil, tam to chtělo víc vtipu. Celkově docela příjemné překvapení. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie s hořkým podtextem. Asi nejlépe film charakterizuje údajný Churchillův výrok: The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama