Reklama

Reklama

Skrytá hra

  • Polsko Ukryta gra (více)
Trailer
Polsko, 2019, 100 min

Kamera:

Paweł Edelman

Hrají:

Bill Pullman, Lotte Verbeek, James Bloor, Robert Więckiewicz, Alexej Serebrjakov, Corey Johnson, Nicholas Farrell, Jevgenij Sidichin, Cezary Kosiński (více)
(další profese)

VOD (1)

Během karibské krize v roce 1962 je problémový matematický génius přinucen sehrát nejen šachovou partii za USA proti SSSR, ale i smrtelně nebezpečnou špionážní hru. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

yvona 

všechny recenze uživatele

Vida, tehdy podle tvůrců to Sověti s Ricinem zvládali, dneska už jsou břídilové. Nebo už ani ten Ricin není,co býval :)) Navalny to zvládl s přehledem za pár dní ve špitále a tady z toho dělají kovbojku. Jinak je to velmi dobrý film, plný zvratů. Jen jsem poněkud alergická na současný trend dělat z Rusů ztělesněné ďábly. Hlavnímu představiteli chybí snad už jen rohy. Dobrý komentář,se kterým souzním má Daddko. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nečekaná staroškolská špionážní pecka kinematografii państwowej z dob, kdy ještě válka nezteplala, avšak pár militantních buzerantů každou chvíli laskalo prstem jaderné tlačítko PLAY, kdy vícestranní agenti třípísmenných institucí museli z důvodů nepřítomnosti 5G a IEEE 802.11 smogu pašovat v tělesných otvorech mikrofilcky, přičemž křehkou rovnováhu ukazování si čuráků mezi diktaturou proletariátu a diktaturou kapitálu mohl narušit kdejaký mat šachových ufonů a odstartovat tak houbařskou sezónu. Svižné, hlavopatoidní, krásně natočené, výborně zdramatizované a hlavně fantasticky zahrané! Reprezentant Stanów Zjednoczonych Wilchelm Ciągnierz je v roli genitálního matujícího notáře poprostu niesamowity a spolu s neméně úžasným Bobo Więckiewiczem tvoří natolik chemicky kompatibilní Wyborowe duo, až by se mohli z fleku nechat partnersky zaregistrovat. Samozřejmě ne v Rzeczipospolitej, tam by je nechaly kudlanky upálit. Každopádně bych je moc rád spolu zase viděl, nejlépe v nějakém kamarádském napínači jako třeba Śmiercionośna śmierć lub Poskromiona wódka. Prostě výborná a zábavná oddechovka, a já velmi doufám, že se zdejší homixoví rozumbradové a sexuální dezorientovanci už vyklikali a záhy se to dostane do zcela zasloužených červených čísel. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Opakování je matka moudrosti...Takže je dobře, že vznikl tento staromilský spy game film a ukázal nám co se mohlo stát...Vyrůstat v té době nebyla žádná hitparáda a to i bez té všudypřítomné jaderné hrozby...Při nacvičování bojového poplachu, ale stačilo mít pláštěnku a plynovou masku a to bychom to těm amíkům ukázali jak jsme v tom východním bloku odolní...No nic, měli bychom začít něco dělat, poněvadž Vláďa Putinovič se začíná nudit a hlavně mu chybí to první místo v čemkoliv, ať to stojí co to stojí...Vždyť lidí je jak sraček...Za mě 85% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Coldest Game se dokonale přibližuje čisté definici Netflixovského filmu. Absolutní průměr v atraktivním kontextu (tentokrát studené války) s průběžně uvolněným rozpočtem na atraktivnější záběry polo-davu nebo impozantní architektury, jinak ničím origiální, výjimečný, vybočující z řady. Bohužel, i Bill Pullman tu vypadá jako v Lost Higway a nehraje nic navíc. Nemluvě o za vlasy přitaženém příběhu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad na šachový souboj mezi Rusákem a Američanem v době karibské krize, kdy jak jedna, tak druhá velmoc si honí ega, kdo je lepší, a to i za cenu mrtvých agentů a snad možná i nějakého toho spolku šachistů, není úplně marný. Ale natočené je to nudně, bez invence, prostě jen čekáme na konec, jestli to dopadne podle očekávání, a ti demokratičtější vyhrají. Vlastně je to ozvláštněno tím, že americký šachista, profesor v podání Billa Pullmana, nejlíp hraje, když je totálně ožralý. Jo, a pak je tu taky hypnotizér  a opilecká procházka Varšavou se vzpomínáním na válku, ale pořád mne nic z toho nedovedlo vytrhnout z celkové letargie, jež plynula z až otravné předvídatelnosti lineárně nalinkovaného příběhu (kdo viděl Rockyho IV, ví, o čem mluvím, jenže tam je to přiznané a nehraje si to na umění). A vlastně mi i dost vadí, jak je to uměle naroubované na dnešek (on ostatně i ten sovětský šachista má vizáž Putina) s tou patetickou výzvou na konci., takže to nakonec připomíná ze všeho nejvíc právě angažované komunistické agitky a budovatelské filmy, Ostatně - neuteklo mnoho let, a situace je zase jiná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tento film byl posledním filmem producenta Piotra Woźniak-Staraka, jelikož krátce před premiérou zemřel při nehodě na lodi. (skoda)

Reklama

Reklama