Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom je nadaný student inženýrství na Cambridgeské univerzitě, o kterého se uchází několik velkých ropných společností, které mu slibují stále vyšší platy a pracovní výhody, pokud pro ně bude pracovat. Thom nabídky odmítá a později u večeře svému otci, řediteli ropného koncernu, vysvětluje, že nechce žít život v ropném koncernu. Během tohoto rozhovoru obdrží anonymní textovou zprávu od někoho, kdo ho v restauraci pozoruje a kdo mu řekne, aby se s ním sešel v klubu. Vydá se na místo, kam byl instruován, a setká se s ženou jménem Lorraine, která ho následně seznámí s Walterem, jenž vede záchranářskou společnost, která ze dna oceánu vyzvedla cenný poklad známý jako "poklad z Guadalupe", ale ten byl zabaven španělskou vládou, protože Walterova společnost prováděla záchranné práce nelegálně. Walter sestavil tým složený z členů s různými schopnostmi, mezi něž patří Lorraine, podvodnice a zlodějka, Simon, expert na logistiku, Klaus, počítačový hacker, a James, Walterův dlouholetý partner při hledání pokladu. Walter potřebuje Thomova inženýrského génia, aby jim pomohl dostat se do trezoru uvnitř Španělské banky, kde je zabavený poklad uložen. Thom s pomocí souhlasí a připojí se k nim v Madridu během mistrovství světa ve fotbale 2010, kde Španělsko bojuje o titul mistra světa. Jako své krytí využívají hluk davu mnoha fanoušků, kteří se ve městě shromáždili, aby sledovali zápasy, a mohli prozkoumat banku. Díky tomu zjistí, že trezor se nachází na obří váze pod velkou vodní nádrží. Pokud se hmotnost na váze jen trochu pohne, trezor bude zaplaven vodou a utopí v něm všichni, kdo se ho pokusí ukrást... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (83)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akčný film takmer bez akcie, thriller bez napätia, film o netradičnej vykrádačke natočený ale bežným spôsobom hodným úrovne TV filmu. Najväčším pozitívom filmu bol Ser Davos, ktorý to zahral presne tak ako v Game of Thrones, proste dokonale. Na druhej strane Freddie Highmore je presným opakom, nakoľko som si u neho už zvykol hrať autistického doktora, a tak sa mi tu nehodil. Celé mi to prišlo ako taký malý odvar z Mission Impossible. Najlepšou pasážou bola záverečná pesnička od Sex Pistols. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fanoušci La Casa de Papel, kteří netrpělivě vyčkávají 5. sérii budou mít z Way Downu radost, jelikož se opět podíváme do Národní Španělské Banky! Jaume Balagueró, který byl 10 let zpět v solidní hororové formě, ale po Mientras Duermes, což bylo v roce 2011 už nic pořádného nenatočil a ikdyž bych raději viděl od něj nový horor, jsem spokojen i s tímhle. Já tyhle heist žánrovky mám rád a Way Down je rozhodně pěkně natočený, stylový, napínavý, dobře zahraný a chytrý Thriller s plno zajímavými nápady. Samotná připrava je sice napínavější než samotné vykrádání, což by asi tak být nemělo, ale bavil jsem se obstojně. 7.5/10. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Naprostá většina lidí nikdy v životě nevyloupila banku. Zpravidla jim to vůbec nepřišlo na mysl a pokud snad ano, tak jim chyběly potřebné znalosti a schopnosti, technické a organizační dovednosti a také fyzická zdatnost a odvaha. Já jsem jednou přišel do banky, abych poslal nějaké peníze do ciziny, a počínal jsem si tak neohrabaně, že jsem vzbudil pozornost ochranky. Ta mi vysvětlila, že nejdřív musím na terminálu nebo na čem zmáčknout knoflík, v jakém jazyce chci komunikovat (v mém případě v jazyce Czech), pak si vzít lísteček s číslem, který z mašinky vyjede, a ještě počkat, až se na tabuli rozsvítí ono číslo spolu s číslem přepážky. To jsem ovšem netušil, takže jsem se rovnou hnal k jedné přepážce, kde se pracovnice zrovna dloubala v nose. Z toho je patrné, že jako bankovní lupič bych se neuplatnil, protože ani nevím, jak to v bankách chodí, ale přesto se na nějaký ten film o bankovní loupeži tu a tam rád podívám. – Tohle bylo docela pěkné, jenom jsem nepochopil, jak lupiči do banky dopravili ty bomby s tekutým dusíkem. Když dost složitě (po střechách, po žebříku, po laně) pronikali do objektu, tak s sebou nic takového netáhli. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Heistov to buď skritizujú alebo sa budú skvelo baviť ako ja. Zostava sympatická, napínavé je to dostatočne akurát tá posledná lúpež mohla byť trošku viac dramatická. Posledný zvrat sa mi páčil, skvelý aj soundtrack. Chýbalo mi však niečo výraznejšie, kvôli čomu by som si film zapamätal. No nakoniec to tam vlastne bolo, lebo to prepojenie s finále 2010 Afrika a výhru Španielska si veľmi dobre pamätám. No a to spojenie bolo skvelé a u mňa teda za 4*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Španělsko-Hollywoodský money heist s kvalitním hereckým obsazením, pěkně budovaným napětím a slušným vizuálem, ale (ne)uvěřitelnost táhne film trochu dolů. Autenticita je na hraně Lovců Pokladů a všem všechno záhadně vychází, všechno znají a všechno umí. Když tohle ale přehlédneme, jde o povedenou, chytrou, celkem nápaditou a napínavou vykrádačku. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Datum zápasu finále je zmíněno jako 10. července 2010 místo 12. července 2010. (Piercee)
  • Potápěči na začátku filmu používají standardní potápěčské regulátory a potápěcí ventily, které sedí v ústech. S takovým náustkem je téměř nemožné mluvit s jiným potápěčem a pokud nemáte celoobličejovou masku, tak nelze komunikovat. (Piercee)
  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno