Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (166)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Reda Kateb a Vincent Cassel ve velmi lidském dramatu z prostředí ošetřovatelství, ošetřovatelství případů které žádné státem schválené instituce ošetřovat nechtějí. Na dvě hodiny to uteklo, velmi poutavé, taky mě zaujala nefilmovost celého konceptu, žádné zdržující obsáhlé romantické linie, přemrštěná hra na city, zbytečné drama, linky jen tak nějak proplouvají. Od Oliviera Nakache a Erica Toledana jsem viděl jejich předchozí největší úspěch 'Intouchables', ale přijde mi, že tohle je ještě o další level výše. Dlouho jsem na tenhle film čekal a vlastně nevěděl, co od něj čekat, ani o čem je, jen že se setkal s úspěchem... a definitivně nejsem zklamán. Navíc to jako člověk, co se jednoho času ke zdravotnictví dostal, vidím v jiném světle. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už při sledování snímku mě napadalo, jak by se s námětem vyrovnala hollywoodská studia. Do hlavní role by angažovali Toma Hankse, slzopudný scénář by byl postavený na nejpodpásovějším citovém vydírání a zbavený vší nepříjemné kontroverze, aby snímek končil patetickým happyendem. Celé by se to pochopitelně motalo kolem neživotných vztahových konstruktů. Nakache a Toledano na to jdou naštěstí jinak a jejich přístup se dá považovat za protipól francouzského hitu Nedotknutelní. V prvním případě volili ryzí komedii, tentokrát nabízí civilnost podepřenou lehce úsměvnými momenty. V Nedotknutelných použili motiv sociální pohádky, tentokrát se jejich scénář opírá o důvěrnou znalost prostředí a problematiky autismu. Film nepředstírá nemožné, netvrdí, že existují pozitivní řešení tam, kde pomůže jen stresující nevděčná práce a asistenti se potýkají s nekončícími riziky soužití se svými svěřenci. Snímek se snaží vyjádřit uznání těm, co službu pacientům poskytují, a je v tom přesvědčivý. Zatímco Nedotknutelní byli silní příběhem, u Výjimečných hrají prim postavy a komunita. Výjimeční nepředstavují aktivistický film v tradičním smyslu slova, tedy snímek, který čeří vody s úmyslem za něco bojovat a něco prosadit. Je ale v tom nejlepším smyslu slova angažovaný s cílem ukázat výsek společnosti a problémy, které se nám moc nechce vidět a kterými se nechceme zabývat. Výborný casting v čele s Vincentem Casselem kvality filmu podtrhuje. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Ťažká téma. Veľmi reálne ťaživá dráma. To je i dôvod môjho hodnotenia. NIE KAŽDÝ TÚ REALITU DÁ. Kvalitatívne, i čo sa výpovednej hodnoty týka, HORS NORMES,... **** bez zaváhania. _____ A scéna v divadle i v spojení s hudbou, NÁDHERA. Za mňa bez zaváhania. ________ Ak niekedy budete mať pociť, že sa na Vás v nejaký deň rúca svet, kľudne si pozrite. Myslím, že po filme si poviete, že to vôbec nie je tak zlé a....IDE SA ĎALEJ. Herci paráda. Dokonca i trošku romantiky a "šiduch". ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem se rozhodovala, jestli se mám na film podívat. Obávala jsem se "ždímačky". Slzy sice byly, ale film si je rozhodně zaslouží. Výjimeční jsou ti, kterým příroda nadělila velký kopec problémů, a výjimeční jsou i jejich pečovatelé, ať jsou to obětavé rodiny nebo poctiví nadšenci z podobných neziskovek. Film beru jako citlivou, dobře natočenou velkou poctu takovým lidem. Bez nich by byl svět temnější. A hvězdu navíc jsem dala všem šikovným tvůrcům za odvahu podobný film vůbec natočit. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Krásnej, příjemnej a lidskej film u kterého si člověk (já) říká, že to s lidmi ještě není tak úplně ztracené. Film, který má smysl a hloubku. Pánové mají můj obrovský obdiv a vlastně všichni okolo takové organizace. Ruku na srdce, na tohle bych prostě neměl. Režisérské duo točí opravdu kvalitní snímky a díky za ně. A Vincent Cassel mě velice mile překvapil, pěkný výkon. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Obaja režiséri strávili dva roky ponorení do života oboch združení, čo im umožnilo nájsť inšpiráciu pre mnohé scény, ktoré sa nakoniec dostali do filmu, vrátane Valentinovho (Marco Locatelli) úteku. (MikaelSVK)
  • Natáčení začalo v září 2018 a trvalo tři měsíce. Natáčelo se v Paříži. (bianci)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama