Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Tento žánr s oblibou vyhledávám a též empaticky souzním s lidmi, kteří trpí nějakou nemocí, hned několik filmů mám mezi svými oblíbenými na profilu, ovšem dnes musím konstatovat, že Výjimeční nejsou ničím výjimeční a síla lidskosti mě tedy v tomto případě nechala poněkud lhostejným. Může za to absence jakkoli zajímavého příběhu, v druhé řadě je to přeci jen příliš sluníčkový film, jehož absence slz v mých očích potápí film do hlubiny průměru... 60 % ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Výborný film, se silným a hlavně kvalitně natočeným příběhem. Žádný Rain Men, nebo jiné podobné snímky, jen každodenní mravenčí dřina s těmi, co se ne vlastní vinou dostali až na samotný okraj společnosti. Neradostné, ale hodně pravdivé s výbornými, přirozenými herci, kde nemá cenu vůbec nikoho nějak extra vyzdvihnout. A že je v žánru tohoto filmu komedie, na to ale vůbec neberte zřetel. Za to tvůrci tohoto výtečného dramatu rozhodně nemůžou. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $19,384,571 ▐ Nie moc lahodná téma na spracovanie ale režisérska dvojica Eric Toledano, Olivier Nakache sa vie dosť dobre popasovať s takouto vervou priam hrdinsky. Veď ich Nedotknuteľní (2011, The Intouchables) sa stali obrovským hitom či už po komerčnej stránke ale aj u kritiky. Tu to až tak aspoň pre mňa nie úplne všetko štýmuje. Majú to slušne rozohrané, chápem ich smerovanie v tomto námete ale nebralo ma to. /40%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další dojáky jako Nedotknutelný a I dva jsou rodina. Tohle je zase jeden z těch filmů, ve kterých frantíci umí chodit. To brutální brnkání na city a pasáže plný dojmů, to je přesně jejich styl. Vincent Cassel zde předvádí svoje velký herectví, který dává srdcem a přitom velice skromně! I ostatní borci vedle něj jsou výkonama pořádně vysoko! Opravdu pěknej film o komplikovaných, nemocných, mladých lidech! 75% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že mě v adventní době zaskočí, uhrane a dojme skupinka francouzských Rain Manů? Ale bez legrace... tohle je neskutečně lidský film, který jsem doslova hltal z plátna a nepřestal ani na okamžik. S výborným Vincentem Casselem v hlavní roli mi připomněl klenoty jako Rain Man, Čas probuzení a svým původem i Nedotknutelné a rozhodně se nejedná o hyperbolická přirovnání. Francouzi zkrátka umí točit filmy o lidských příbězích a tenhle se mi obzvlášť zapíše do paměti. A když už si myslíte, že je všemu emočnímu cloumání konec, přijde ten zdaleka nejsilnější moment - závěrečné titulky. Za mě nejlepší film roku 2019. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Olivier Nakache vysvetlil, že: „Bolo nemysliteľné, aby sme mali hercov, ktorí by hrali mladých ľudí s autizmom. Scény vo filme boli všetky zažité v realite a mali sme skutočných supervízorov a skutočných autistov, ktorí hrali vo filme, ktorý mieša realitu a fikciu.“ (Arsenal83)
  • Film získal pozitívne ohlasy v médiách, ale vyvolal výhrady osobností a združení špecializujúcich sa na autizmus vo Francúzsku. Podľa predsedníčky združenia SOS Autism France film dáva autizmu zlý obraz, čo pravdepodobne posilní predsudky a vylúčenie. Navyše, Združenie Cle-Autistes (Združenie za slobodu prejavu autistov) dosvedčuje, že „pre niektorých autistov bolo natáčanie filmu neúnosné". (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama