Reklama

Reklama

První láska

(festivalový název)
  • Japonsko Hacukoi (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý neúspěšný boxer a drogově závislá prostitutka se připletou k nevydařenému obchodu s drogami, který vyústí ve válku gangů. Nepravděpodobný pár se bude muset v průběhu jedné noci v Tokiu hodně snažit, aby se dožil rána. Komediální krimi drama s nádechem estetiky filmu noir volně prostupuje různými žánry a velmi otevřeně zobrazuje násilí a sex. Snímek získal nominace na několika festivalech včetně festivalu v San Sebastiánu. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takashi Mike je režisér jak na horské dráze. Jednou natočí solidní film a poté následuje 5 hrozných filmů a First love je takový zlatý střed. Na Mikeho poměrně slušný vizuál, žádné trapné a podivné scény zde překvapivě nejsou, ale taky film nemá příliš čím překvapit. Akce je poméně a příliš nestrhne a dějově to také mohlo být určitě poutavější. Průměr. Příběh***, Akce***, Humor**, Násilí***, Zábavnost***, Hudba*, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí*. 5/10. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike umne využíva strih na prekvapenie brutalitou a realitu dokresľuje jemným obchádzaním biologických pravidiel. Klišé netradičnej dvojice stále baví. Záverečný duel zarputilých rivalov vďačne mrká na fanúšikov samurajských filmov, ktoré má režisér tiež rád a rád ich robí. Bizarné situácie, šialené ženy, akčná smršť sú namixované v zaujímavom, neustále prekvapujúcom koktejli, ktorý si zaberie všetku Vašu pozornosť. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Yakuza versus Číňané versus ani nevím kdo, a do komplotu náhodou zatáhnutý mladý neúspěšný boxer, který před všemi ochraňuje sfetovanou, ale důležitou teen prostitutku. Linka s boxerem, procházejícím transformací v bojovníka příjemná, ale film věnuje více pozornosti válce klanů, která je spíše groteskní než strhující, a její miikeovský indie vizuál jí (aspoň v mých očích) taky moc bodů nepřidává. [Cannes] ()

Marze

všechny recenze uživatele

Je to pěkně zábavné s bizarními okamžiky. Jeden po zuby vyzbrojený chlápek je klasický příklad východní akční hvězdy, která cení zuby, je cool a pak zemře. Zde je boxer s nádorem na mozku, policista s podivným vzezřením, Yakuza, čínský gangster, příšerná prostitutka. Z těchto různých přísad vytvořil Takaši Miike s třicetiletou filmařskou zkušeností nový gangsterský film plný života. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Takashi má jeden dobrej film z deseti, tak tohle byl ještě dost v pohodě kousek. Navíc nojev a padl jsem na něj náhodou. Tak mě zajímalo, co to bude. A docela to ušlo, ale zas na druhou stranu, žádná sláva. Miike nejde nijak do extrému, všechno se odehrává v jemném vtipu, je to takové funny, že se to moc nebere vážně. Je tam dost všelijakých postav, který se nějak střetnou, nějak jeden s druhým zapletou, občas posekaj a porubou či postřílej a nakonec to celý vyplyne tak nějak do prázdna... Nějak jsem nepochopil, co tím Miike chtěl vlastně, ... Ale to je u něj běžný, asi měl tentokrát nějakej shitovej matrosh... Pro příznivce Takašiho a japonské kinematografie je to ok, zbytek se asi bude nudit. Vizual a kamera tentokrát překvapivě ok... ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama