Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílné drama Roky a roky sleduje zaneprázdněnou manchesterskou rodinu Lyonových. Daniel si bere Ralpha. Stephen a Celeste se bojí o své děti. Rosie uhání nový objev. Edith už nebyla celé roky doma. A všem jim vévodí panovačná babička Muriel. Když se všichni jedné zásadní noci v roce 2019 neodvratně spojí, příběh se přehoupne do budoucnosti a sleduje životy a lásky Lyonových v průběhu následujících patnácti let. A že je na co se dívat! Tato úzce semknutá rodina prožívá všechny naše obavy i naděje. Společnost je vášnivější, rychlejší a šílenější. Bouřlivé zvraty v politice, technologiích a vzdálených válkách mají přímý vliv na Lyonovi a realitu jejich všedních dní. Ti se na pozadí toho všeho musí zorientovat ve svých nadějích a obavách v domnění, že obyčejná rodina nedokáže změnit celý svět. Nebo snad ano? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

První půlka za mě naprosto parádní, díky mnoha skvěle zpracovaným tématům a svojí realističnosti, druhá se už točí hlavně okolo jednoho hlavního motivu a takový kyborg schopný se nahackovat kamkoliv, vidět cokoliv, otevřít jakékoliv dveře, způsobit blackout budovy, to už by bylo trochu moc i na Deus Ex :-). Trans/homo/rasová tématika mě neurážela, nepřišlo mi to naroubované do příběhu na sílu a naopak postavy se k těm výzvám, které to přináší, stavěli relativně racionálně, naopak nemá smysl předstírat, že nic takového neexistuje. P.S. Scéna ze zaškrtávání volebních lístků je geniální. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Občas to sice lehce klouzá po povrchu a nebo to naopak zbytečně rozehrává linky, které se nedotáhnou do konce, ale filmařsky je to docela nářez a ve spojení s epickým soundtrackem tahle minisérie umí doslova dělat divy. Jen si teda nejsem jistej, jestli je vlastně děsivější sledovat tenhle počin a nebo si spíš číst zamindrákované výblitky některých zdejších omezenců brečících snad už u každého filmu, kde se objeví nějaká menšina. No, ČSFD je obecně bohužel stále toxičtější prostředí někde téměř už na úrovni diskuzního fóra Novinek.cz, ale je vlastně dobrej paradox číst to zrovna u Years and Years. :-) ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pilot ma po prvotných rozpakoch mimoriadne navnadil a druhá epizóda mu neostala nič dlžná.... očakával som tradične, civilne britsky vyšperkovanú drámu na pozadí pomaly sa blížiacej politickej a ekonomickej apokalypsy. Čo je na dnešné dni mimoriadne silný námet. O to viac som bol sklamaný, keď sa s pribúdajúcimi epizódami dej zameral viac na rodinné problémy a každodenné útrapy jednotlivých hlavných postáv, ako na meniaci sa svet okolo a jeho vplyv na život jednotlivca. Seriál sa tak stáva viac rodinnou, ako sociálnou drámou a niektoré epizódy postrádajú to správne napätie, ktoré v prvých častiach bolo tak všadeprítomné a silne depresívnym spôsobom dotváralo veľmi dusnú atmosféru doby. A to sa už ani nebudem rozpisovať o tom ako mi prekážala tá nasilu tlačená politická korektnosť v duchu kultúrno-sociálneho neoliberilizmu a neomarxizmu, ktorá z tohto seriálu smrdela na hony... Len tak pre info, nech sa budete snažiť akokoľvek nenájdete tu ani jednu kompletnú bielu rodinu. Ale nie, na hodnotení sa táto skutočnosť neodrazí, pretože to nepovažujem za šťastný prístup a snažím sa hodnotiť jednotlivé snímky podľa iných kritérií. Napriek všetkých výčitkám musím priznať, že som sa tešil na každú ďalšiu epizódu a určite má čo Years and Years povedať, hlavne závislosť ľudí na moderných technológiách a ich prepojenie s nimi môžu raz skončiť veľmi zle. A na to treba vždy poukazovať.... Posledná epizóda je už skutočný bizár, ale dojem za 4* ostáva nezmenený, musíte vidieť, pretože takýchto projektov veľa nevzniká... 75 %!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám spoustu výhrad, ale chtě nechtě musím přiznat, že se mi to líbilo. Akorát mě první epizody namlsaly a laťku si to bohužel nedokázalo udržet. Holt se to nevydalo úplně směrem, který by mi přišel zajímavý. Myšlenky jaká bude budoucnost jsou podnětné, ale slušelo by jim více rozpracovat. Seriál to vždy jen tak lízne. Kde to funguje na jedničku je dramatická rodinná rovina. Mě na tom právě ale spíš zajímaly ty predikce, jak by mohlo být. A to mi hlavně v posledních epizodách přijde takové naivní a odbyté. A taky mi přišel až zbytečný důraz na to kolik tam bylo homosexuálů a transgenderů. Vadí mi jak to teď všude cpou, protože se to asi musí. Společenská objednávka je zlo. ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Z prvních 2-3 dílů jsem cítil apokalyptický vibrace, který působily vcelku reálně, ale pak se to nějak zvrhne do zrychlenýho vztahovýho drama s trochou předvídání budoucích problémů a ke konci už je to jen trapný béčko s divným "happyendem". Trochu jsem se cukal při konstatovaní o běžné britské rodince procházející dějinými událostmi. Chápal jsem že je potřeba smrsknout britskou populaci a její problémy do jedné rodiny, ale stejně gay, lesba aktivistka, kripl matka samoživitelka a jeden podvádějící heterosexuál...ublížení uprchlící, ruský hackaři, vyhrožující "ekoteroristi", hromada homosexu, evil Trump, transexuální dítě a ženy bojovnice za spravedlnost...multikulti pro-všchno agenda tam je a bylo mi z ní trochu blivno. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • V jednej z epizód spravili tvorcovia zo Slovákov kšeftárov s orgánmi a nelegálnymi biotechnologickými zákrokmi. (krasomama)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama