Reklama

Reklama

League of Gods

  • Čína 3D封神榜 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Král Zhou se přidává na ''temnou stranu síly'', i kvůli své manželce, krásné a krvežíznivé liščí démonce. Panovníka, jehož vnitřní síla se má brzy ještě znásobit, může zastavit pouze meč světla. Ten je ovšem nejprve zapotřebí najít a za tím účelem vzniká něco jako ''společenstvo prstenu''. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je asi ešte viac trikov, ako vo všetkých hollywoodskych filmoch toho roku dokopy. Samozrejme kecám, ale je ich naozaj veľa a premenlivej kvality. A nikdy by som neuveril, že ma trikový nárez začne unavovať ( pričom som fanúšikom vizuálnych efektov ). Neprestane to od začiatku do konca, stále tu niečo vybuchuje, rúca sa, svetielkuje, všade samé CGI postavičky...proste ako sa v dnešnej dobe s obľubou hovorí, že digitálny bordel. Príbeh je klasickou rozprávkou na pokračovanie, ktoré ale dúfam nepríde. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neoformalistická analýza se v každém filmu snaží hledat tzv. dominantu, tedy základní prvek, z něhož vychází jeho vypravěčská i stylistická výstavba. V případě League of Gods by neoformalistickou dominantou zřejmě byla přeplácanost. Neustávající divoké kamerové jízdy začnou být otravné tak po deseti minutách a jen pár minut poté se člověku začnou zajídat i všechny další expresivní stylistické postupy, které film neumí použít pro zdůraznění dramatických momentů, ale jednoduše jimi diváky bombarduje horem spodem. A koho neumoří přebujelá snaha o vizuální působivost, ten bude muset čelit překombinovanému vyprávění, které sice stojí na primitivní výchozí situaci, ale je permanentně zahlcované novými postavami, které vysvětlují nové a nové zákonitosti a mýty stojící v pozadí fikčního světa. A může tedy film být působivý alespoň jako audiovizuální spektákl? Inu, velmi těžko, neboť z výtvarného hlediska jde o jakousi kýčovitou kolotočářskou nápodobu barokně zdobných filmů Yimoua Zhanga kříženou s hollywoodkými blockbustery a i méně pozorný divák si snadno všimne řemeslně odfláknutých prvků ve výpravě i kostýmech (postavami hrdě nošené zbroje či různé ozdobné doplňky jsou zcela očividně z papundeklu a laciného plastu) či digitálních pozadí na úrovni předělových videí z Dune 2000. League of Gods je tak jen jedním z dalších dokladů skutečnosti, že v oblasti (rádoby) globální popkultury momentálně čínské ambice výrazně přerůstají tvůrčí schopnosti. ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

Ze začátku pěkně rozjetá akce, bohužel postupem času je kvalita filmu snížena. Zcela nesmyslně je děj filmu násilně ukončen, a vypadá to, že zkrátka tvůrci filmu už chtěli jít domů si odpočinout. Nedovedu si představit, že by bylo zrealizováno (chtěno dostatečným množstvím diváků) pokračování, na které lákají tvůrci po-titulkovou scénou. ❌ ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem to čekala horší, nakonec se to ale celkem dalo a i mi to rychle uteklo. Přišlo mi to jako připitomělá pohádka pro děti o putování a hledání Meče světla. Nepřestane mě udivovat, jak se jim do takovýchhle filmů daří přitáhnout takový herecký hvězdy. Nejvíc jsem se těšila po dlouhý době na Jeta, jenže ten se tam vyskytuje dost sporadicky a navíc skoro nic nepředvede. Bavil mě ale Wen Zhang, který sice taky moc prostoru nedostal, ale takovýhle role mu prostě sedí. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ji Lei (Jacky Heung) a Naza se vydávají najít meč světla, který by pomohl porazit krále Zhou (Tony Leung Ka-fai)... Příběh není nijak složitý, ale objevuje se v něm velké množství postav, které divák blíže nepozná. Filmu také nepomáhá velké množství CGI animace různorodé kvality. Jet Li (Jiang) je sice v závěrečných titulcích uveden (nepochopitelně) na prvním místě jako Starring, ale jeho role není tak velká a z bojových umění nepředvede bohužel vůbec nic. Akční režii dělal Dion Lam. Herečky Fan Bingbing (Daji) a Angelababy (Blue Butterfly) hrály pouze v menších rolích a mají v titulcích kredit jako Guest Appearance. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama