Reklama

Reklama

NiNoKuni

Trailer 3

VOD (1)

Dva obyčejní teenageři se vydají na magickou výpravu, aby zachránili kamarádku a její alter ego z jiného světa. Ale cestu jim komplikuje láska. (Netflix)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (13)

mp5991 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám jeden velký problém, a to, že skoro celá hlavní zápletka je postavená na různých přesvědčeních o fungování propojení světů, přestože realita je téměř od začátku tak očividná, až to bolí a tvůrcům se tak povedlo z jedné z postav (a tak trochu i ze sebe samých) udělat naprostého idiota. Jisté výhrady mám i k závěrečnému vysvětlení, to sice není předvídatelné, ale především proto, že nedává smysl. Chybí bližší seznámení s postavami, takže je vám vlastně úplně jedno, co se s nimi stane. Dějové zvraty ke konci mají asi stejnou atmosféru, jako kdybyste si o nich četli na wikipedii. Jediné, co trochu stálo za to, byl hlavní záporák, i když taky nic světoborného. Nápad to přitom nebyl vůbec špatný, i animace vypadá celkem slušně, ale jako celek to prostě nefunguje. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

S Wrath of the white witch má jen velice chabé pojítko a hlavně chybí nějaký charakter typu Drippy, který byste si na první dobrou oblíbili. Upřímně bych se raději podíval na filmovou verzi herního příběhu nebo na plnohodnotnou sérii, kde by byl prostor na pořádné vystavění postav a zápletky. Není to špatné ale zároveň ani neohromí, škoda. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

S herním titulem Ni no Kuni jsem obeznámen akorát skrze strejdu, kterého jsem hru viděl hrát. O příběhu tedy něco málo vím a když jsem zjistil, že film nejede podle předlohy, nechápal jsem původně proč. Až jedno z odhalení na konci mi pak ale potvrdilo, že jde vlastně o jakýsi sequel a onen stařík je hlavní hrdina Oliver ze samotné hry. Animace jako taková je pěkná, ale to prostě k dobrému filmu nestačí. Všechno je strašně předvídatelné a zvraty jsou tak hloupé, až to bolelo. Nejhorší zvrat však samozřejmě přišel na samotném konci, kdy se hrdina tohoto filmu dozví sám o sobě pravdu a to člověk už opravdu kroutí hlavou. 55% ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších japonských animáků, co jsem náhodně objevila na Netflixu! Hlavní postavy kamarádů se hezky doplňují a fantasy svět je prostě boží! Ale tu největší radost jsem měla z toho, že se mi nepovedlo odhalit konec. Finální plot twist mě opravdu překvapil a z toho jsem nadšená. Záporáka jsem naopak tušila, ale nevadilo mi to, jen mi přišla jeho konečná podoba dost komická, než děsivá. Každopádně hodnotím tenhle snímek jako povedený! ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj druhý výlet do světa Ni no Kuni, kdy jsem byl svědkem utváření království Evermore a proto mě tenhle počin tolik svými událostmi nepřekvapil a ani mě příliš nepotěšil. Je to jedna velká pohádka a tomu odpovídají i jednotlivé události, kdy se spíše dbá na boj dobra a zla, než nějakou hluboké fantasy drama. Vzhledem k tomu, že je to zpracované podle knih/her, tak o to je tu vidět rozdíl. Především je to vidět na délce tohoto počinu, kdy tento příběh si spíše zaslouží delší dobrodružné vyprávění a ne rychle odbytý příběh, takže by se spíše slušelo, kdyby autoři zvolili delší trvání v podobě dvou nebo tří klasických sérií, aby mohli postupně navršit jednotlivé věci (seznámí se světem, lidma v něm, historií, mechaniky, napětí a vžití se do postav a příběhu). Možná díky tomu jsem trochu více rozuměl tomuto prostředí více než ostatní, kteří viděli pouze toto. Animace se drží toho, co znám, ale z mého pohledu to není zrovna můj šálek animace kvůli velkému zaměření na ony oblé tvary a zveličování / zgrotestknění postav. Po hudební stránce je to pěkné, i když jsem čekal vícero známějších kouzelných tracků. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama