Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve smyslu stylu jsem v The Wretched nezaznamenal vlastně nic jakkoli zajímavého, působilo to na mě jak natočené na nějaký režijní hororový setrvačník. Všechno jakoby obstojně, ale nepříliš kreativně či objevně realizované. Na průměrné a lehce pochvalné hodnocení to nicméně stačí s přehledem, jedná se o neurážející spotřební hororové béčko, které asi málokterého fanouška něčím urazí. Za pochvalnou zmínku pak určitě stojí jedno malé dějové překvápko související s nespolehlivým vypravěčem, to mi přišlo hezky vymyšlené, až jsem se na chvilku zarazil, protože jsem ho v tomto ne vyloženě ambiciózním typu filmu nečekal. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Je to určitě v pohodě teenagerskej horor. Ale z hlediska toho, že už jsem toho viděl takový tuny a v poslední době se toho furt tuny valí jak na běžícím páse, tak to za týden zapomenu. Byly tam dobrý momenty (gore, nechutnosti,...), docela i napínavý a finále mi hodně evokovalo dokonalý Evil Dead remake ... Už mě máloco vyloženě zaujme, ale jak jsem už psal, celkově v pohodě, nenudí to, vizuálně fajn, herecky fajn. Kvalitní standard ...s harantama... ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se při sledování zbavit pocitu, že se dívám na Disney Channel, který začal vyrábět hororové pohádky a pouští je na svém kanále po 22. hodině. Za mě průměrná Fantasy blbůstka, kde nechybí pár dobrých hororových scén, ale celkově řadím The Wretched do skupiny Hororů pro teenagery. (109. hodnocení) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

James Stewart měl celou nohu v sádře, Shia na ní měl sledovací náramek. Z těchto důvodů je jasné, že nemohli opustit dům a mohli se naplno věnovat životu nebezpečnému šmírování. Tady mi však vrtalo hlavou, proč má sádru na ruce mladík Ben? Friedkinova Chůva potkávající Disturbii sice přináší stravitelnou porci teenage křepčení na téma witch-in-the-woods a pár slušných triků s mrazivým potenciálem, nicméně na poli zábavy se i vzhledem k cílovce mohli snažit mnohem víc a po podivném twistu, vnášejícím mimochodem světlo do přítomnosti gypsu, jsem už jen očekával konec, kdy se zablitý Ben probere na podlaze koupelny vedle prázdné lékovky od Vicodinu a my zříme, že to všechno byl jen sen.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na to, že trpím celoživotní nenávistí vůči filmům, kde parta otravných teenagerů zachraňuje svět, tak musím říct, že tohle byla docela světlá výjimka. Ačkoli zajisté nemáme co do činění s typickým hororem, tak je třeba vyzdvihnout jistou autorskou invenci, protože si pro nás připravili vskutku atypický mišmaš více žánrů, který ovšem ve výsledku dokázal docela obstojně fungovat. Jistým předpokladem ke spokojenému zhlédnutí je přehlédnutí spousty logických odchylek od normálu, čehož lze nejlépe dosáhnout tak, že si ke sledování přizvete sedmičku kvalitního vína. Úplně mi také nevyhovuje, že se v poslední době tvoří horory, na které je možné koukat již od 12 let, což s sebou přináší řadu neblahých ústupků na poli děsivosti, které jsou nahrazeny teen humorem, který většinou nefunguje a v ději spíše ruší. V tomto případě byl ovšem humor a nadhled docela vítaným zpestřením v rámci děje, který se nebral moc vážně. Docela příjemná jednohubka. [70 %] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama