Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (104)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je slušná. Pomáha budovať Sang-ho Yeonov fikčný svet a kedže fikčné svety so svojimi vlastnými pravidlami mám rád, tak som očakával aj napriek hodnoteniam slušnú jazdu. Bohužiaľ presne v polovici tomu dôjde dych. Ako keby si režisér uvedomil, že jeho postavy sú príliš nezaujímavé aby dokázali pokojné scény vyplniť skutočnou emóciou. A to je kameň úrazu celého filmu. Postavám nedržíme palce tak ako vo Vlaku do Busanu. Ich boj je povrchný, vôbec nie podmienený niečim silnejším a existenciálnejším. Postavy, ktoré žijú na polostrove si žijú (mimo zombíkov) v zásade dobre. Potom príde digitálne finále a prehrsť klišé. Čo sa týka naháňačky, absolútne ignoruje niektoré fyzikálne zákony. A prehrsť klišé ukazuje na neschopnosť prísť s trefným a emocionálne vyšperkovaným záverom. Koniec je teda rovnako smiešny ako v prípade nedávneho Zombie korejského zárezu ALIVE. Priemer, ktorý je smutnou pripomienkou svojho predchodcu. Ale stále pozerateľné ak viete prižmúriť obidve oči a niektoré veci jednoducho prijať. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Další příklad, proč parazitovat názvem na úspěchu jiného filmu se nevyplácí. Film se sice odehrává ve “stejném světě” (jen s odstupem 4 let), ale nijak postavami nebo dějem filmy spojené nejsou. Co (logicky) zůstalo také jsou zprzněné “zombie” (nebo spíš ty vztekliny probíhající kolem). Proto díky absenci brilantního nápadu (vlak) se tady plácáte od jednoho k druhému bez výrazné myšlenky. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nastartuje s tempem jedničky, ale po první půlhodině zjistíme, že je v mnoha ohledech znatelně horší. Přesto však nemohu pochopit takto špatné hodnocení. Celý film totiž šlape jedničce na paty a je plný dokonalých akčních scén a propracovaného příběhu plného zvratů. Zaří především hlavní hrdina, což je pravděpodobně ten nejsympatičtější korejec, jakého jsem kdy viděl. Mimo to, se mi vážně líbila forma dystopické společnosti vykrelené v tomto díle, neboť záporáci jsou snad ještě nebezpečnější a hnusnější než zombie a svým chováním dokáží zahrát pěkně na city a vy je tak budete nenávidět (což není nikdy na škodu). Oceňuji i zachycení čirého zoufalství přeživších lidí v závislosti na souhru těchto příšerných faktorů působících v jejich městě. Akční scény byly sice skvěle natočené a v drtivé většině mě vážně bavily, ale filmu byly na škodu zdlouhavé honičky s auty po celém okolí. Jako další slabinu však vidím i v dětských hercích, kteří sice vadili méně, ale jejich přítomnost působila tak trochu křečovitě. Závěr jsem si užil, ale happy end zde nepůsobil příliš přirozeně. 75% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Nic z toho, proč byla jednička skvělá a působïvá, tady není. Chvílemi je slušná korejská akce, hlavně honičkám v autech nechybí občas nápad jak využít zombie coby originální překážky, ale to je tak všechno, co je na filmu dobré. Fungování korejské verze postapo zombie světa by si rádo hrálo na Mad Maxe, ale většinu času nedává naprosto žádný smysl. Ještě horší to začne být, pokud postavy začnou mluvit, nebo dokonce se snažit o vyjádření nějakých emocí, hlavně celý konec je pak jedno velké wtf - pokud to mělo být nějak emočně působivé, tak sorry jako, bylo mi za tvůrce jen trapně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma sklamala lebo sa v nej postavy správali debilne a akcia odohrávajúca sa len vo vlaku sa stala veľmi rýchlo stereotypná. V dvojke sledujeme úplne iné postavy, takže okrem zombie tématiky nemajú tieto dva filmy nič spoločné. V úvode si v štýle World War Z užijeme vypuknutie zombie epidémie. Potom sa film presunie o pár rokov dopredu a hlavný hrdina, ktorý mal byť drsnejší jak Snake Plissken sa vracia na Kórejský poloostrov. Len namiesto prezidenta tam hľadá auto plné prachov. Postavy za veľ nestoja a príliš ma nezaujali. No a akcia je taká rozpačitá. Wickovské prestrelky v ktorých hlavný geroj kosí so samopalom zombiekov, sú celkom cool. Aj keď na hocijaké gore zabudnite. Ale autonaháňačky sú peklo. Vyzerajú jak nejaká infantilná videohra. Problémom nie je ani tak kvalita CGI, ako úplne šialené kúsky v ktorých autá driftujú alebo poskakujú bez náznaku akýchkoľvek fyzikálnych vlastností. Oproti tomu pôsobia posledné diely F&F maximálne realisticky. Viac ako šialená akcia alebo nudné postavy ma bavilo sledovať ten postapo skazený svet, ktorý si vybudovali v zničenej Kórey. Vďaka tomu to nepôsobilo tak stereotypne a nudne ako jednotka. Ale viac ako priemer na jedno pozretie to tiež nie je. 5/10. ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama