Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco Mobius a lovkyně B-15 pátrají po Lokim a Sylvii, v TVA zavládnou nervozita a paranoia. (Disney+)

Recenze (56)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže se minulá epizoda zdála být pomalejší, tato nám to bohatě vynahradila. Utíkala, měla rychlé tempo, do toho hodně nových odhalení a zvratů, nějaká ta akce, a k tomu výborné výkony. Také bych chtěl speciálně vyzdvihnout hudbu, ve všech dílech byla zatím skvělá, ale tady speciálně jsem si jí několikrát všiml. Stejně tak vizuální efekty - celou sérii si zatím říkám, co by za takový rozpočet dalo třeba finále WandaVision. Kdybych měl něco vytknout, tak v závěrečném souboji mi choreografie trochu připomněla onu nechvalně bitku v Snokeově komnatě v The Last Jedi - bylo vidět, jak je to secvičené, nemělo to moc váhu a záporáci si vždy počkali, až se klaďáci připraví a až pak zaútočili. Ovšem klady této epizody dalece překonaly zápory, tohle je jen maličkost. Mimochodem se zdá, že naproti WandaVision, kde se fanouškům nevyplnily prakticky žádné teorie, se tentokrát plní všechny. TVA nejsou úplně kladní, Time Keepers nejsou skuteční, TVA agenti jsou Variants, když je někdo pruned tak ho to někam přesune (viz potitulková scéna), atd. No, uvidíme dál, zatím ale seriál výborný - jen doufám, že love story mezi Loki a Sylvií nakonec nikam nepovede a vysvětlí to nějak jinak, jinak by to bylo… zváštní… Epizoda 4 - 90% ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Marvel/Disney || Po minulé epizodě se to zase trošku rozjelo a začlo poodhalovat tajemství TVA. Z Lokiho a Sylvie jsou dle očekávání spojenci, a protože se situace má jinak, záporákem je zase někdo jiný. Jen mě mrzí, že se Marvel očividně vidá po několikáté cestou šetrného odstranění události nebo organizace, která by zahýbala s celým světem MCU. Počítám s tím, že skončíme podobně jako u Wandy/Vision, kdy události neměly prakticky žádný vliv na okolní svět. Konec konců Loki má stejně zůstat mrtvý, takže co čekat. 70%. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K mému úžasu to opět sklouzlo k velice nudnému a nic neříkajícímu příběhu. Alespoň je krásně vidět jakou úlohu seriály pro studio plní. Důležité je podle šablon pokud možno z ničeho vyrýžovat co možná nejvíce peněz a tak sebrali všeobecně populární postavu jako je právě Loki a vyplivli ji do světa filmově neustále omílaných časových paradoxů. Dva plusy dají dohromady plus co? Tady to však neplatí! Tvůrci se postarali, aby se dílo líbilo masám a tak se soustředí na vše co bylo levné a v minulosti slavilo u diváků úspěchy (láska, náprava záporáka, hezký vizuál, humor a doplnění příběhu k jednotlivým filmům), ale na skutečné kvality se příliš nehledí a tak to má se zbytkem MCU vesmíru jen málo společného. A vlastně ani není divu, když se toho chopil jakýsi neznámý režisér, který pro Marvel studios plní úlohu asi jako soudem přidělený obhájce. Abych metaforu upřesnil. Není to někdo, koho byste si sami vybrali a v tomto případě na někoho skutečně dobrého nemáte ani peníze a tak vám soud někoho přidělí a vy už jen doufáte, že bude dobrý. Bohužel však není.... 50% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Epizoda Lokiho je nejspíš doteď tou nejzásadnější. Do velké míry mění pravidla hry, odhaluje nová fakta, rozkrývá další karty a ukazuje, že divoká jízda, kterou tvůrci slibovali skutečně startuje. Na to co vše je ve 4. epizodě Lokiho k vidění není nejspíš vůbec možné se připravit. Dosavadní šílenství totiž zažívá novou úroveň. 4. epizoda Lokiho je prozatím tou nejspíš nejlepší.   Ještě více se dozvíme o postavě Sophie, která je navíc nadále součástí výborně dynamického vztahu jí a Lokiho. Tom Hiddleston a Sophia Di Martino společně nadále skvěle fungují a k Hiddlestonovi lepší protiváhu jednoduše sehnat nešlo. Dojde k jednomu nečekanému cameu, které ještě více odhalí o skutečné personě Lokiho. Ten se navíc opět setkává s Mobiusem a opět platí, že chemie mezi Hiddlestonem a Wilsonem prostě nemohla být lepší.   Dojde i na celkem silné emotivní momenty a pak dojde na onen závěr, který mění pravidla hry. A to nejen posledních 5 minut této epizody, ale především i po-titulková scéna, které celé to šílenství okolo multivesmíru posouvá ještě o level dál. A ukazuje, že by se v Doctor Strange in the Multiverse of Madness skutečně mohli dít věci.   Nadále si seriál udržuje solidní vizuál, skvělý soundtrack Natalie Holt a nadále působivou výpravu. CGI je nadále na velmi vysoké úrovni a Loki vypadá skutečně velkolepě a draze.   Jestli třetí epizoda nebyla epizodou výplňovou, čtvrtá epizoda už jí není určitě. Společně s první epizodou jde totiž dost možná prozatím o epizodu nejdůležitější, které nakopává druhou polovinu seriálu. A už ten závěr slibuje, že to bude opravdu divoké...... ()

Frca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už chápu, co má Lady Loki (Sylvie) proti Time Keepers.  Hodně potěšil návrat staré známé, kterou jsme neviděli už HODNĚ dlouho. (I když to nebylo nic jiného než smyčka, ale stejně jsem si to užil.)  Jsem rád, že jsme se zase přesunuli do TVA a jsou zde další vtipné výměny názorů  Mobius vs Loki.  Možná je tu něco více ohledně Mobia (nebo se mýlím), ale něco mi tu nehraje.  V dalších epizodách se ještě něco stane a bude to pořádný mindf***.  Time Keepers jsou svině, A ten konec... Někde jsem už slyšel nějaké teorie a konec epizody je jenom podpořil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Mobius (Owen Wilson) zmiňuje, že TVA v minulosti již vyslýchali rasy jako Kree, Titány a upíry. Upíři jsou samozřejmě narážkou na tehdy chystaný film Blade (2024). (Mikahu)
  • Jedná se o první epizodu seriálu, která obsahuje potitulkovou scénu. (Kubaaa97)
  • Píseň na konci je anglický cover písně „Hymne a l'amour“ od francouzské zpěvačky Édith Piaf. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama