Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Falcon a Zimný vojak sú na stope skupinke extrémistov, ktorí majú sérum, robiace z ľudí supervojakov. Recept na jeho výrobu zanikol pred desaťročiami spolu so smrťou doktora Erskina, teraz sa však niekomu podarilo znovu ho vytvoriť. V nesprávnych rukách by predstavovalo obrovské nebezpečenstvo a aby ho táto dvojica pohádaných hrdinov našla, budú sa musieť spojiť s niekým, koho by už radšej nikdy nevideli... (ČSFD)

(více)

Recenze (46)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik scénáristických berliček v jednom díle nějakého seriálu už tu dlouho nebylo. Tempo oproti minulému dílu zrychlilo, ale zase až moc. Celé to působí strašně rychlokvašně a je to škoda, protože občas tam probleskne kvalita a bitky tahle parta udělat stále umí. Asi to protrpím až na konec, kdy Bucky konečně dostane svůj štít, ale že bych na ty zbylé tři díly těšil, to tedy ne. 45% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda Falcon a Winter Soldier je závěrem první poloviny, přičemž se v podstatě dá zopakovat téměř vše, co o seriálu dosud padlo. Výtečná akce, skvělé tvůrčí uchopení, zajímavé pracování s postavami známými i nově představenými a především to skutečně funguje jako buddy movie a to nejen díky zápletce, která spočívá ve vyšetřování, ale také především tomu, že dva hlavní hrdinové nadále nejsou vyložení kamarádi na život a na smrt. Daniel Brühl se konečně v plné síle vrací jako Helmut Zemo. Ten již v Captain America: Občanská válka patřil mezi nejvýraznější záporáky za celou dobu existence Marvel Cinematic Universe, v rámci této epizody zatím víceméně plní úlohu antihrdiny. Se Samem a Buckym se dá dohromady především proto, že jim jde v podstatě o to samé, jen důvody obou stran jsou tak trochu jiné. Od začátku je jasné, že se Zemo nepřidává k hrdinům, ale jen je tak trochu využívá pro svůj vlastní zájem. Ani Sam a Bucky nejsou z téhle spolupráce dvakrát nadšeni, moc jiných možností ale prostě nemají. Brühl nicméně dokazuje, že skutečně dává do Zema výrazný herecký projev a osobně se nemůžu dočkat, jakým způsobem s ním bude seriál (a případné budoucí MCU projekty) pracovat. Dochází k vtipným ohlédnutím za minulostí (opětovné využití vtípku se zadním sedadlem mě neskutečně rozesmálo) i k funkčnímu rozvíjení mytologie, která zároveň nadále nepodráží sama sobě. Všechno to doprovází nadále výtečný soundtrack Henryho Jackmana, který se nebojí přijít s novou hudbou i zajetými motivy ze snímků Captain America: Winter Soldier a Civil War. Vizuál je nadále neskutečně půvabný. Madripoor se projeví jako zajímavá lokalita, kde se nejen funkčně vystaví fungování tohoto zajímavého místa, ale také se skrze různé typy osvícení dokáže vizuálně skutečně prodat. Derek Kolstad, který k této epizodě napsal scénář dopředu avizoval, že seriál bude mít akci na úrovni Johna Wicka. A tahle epizoda to jen potvrzuje, přičemž šokuje tím, jak brutální je. Falcon a Winter Soldier dokazuje, že není problém, aby byl PG-13 seriál brutální, když u toho nebudou stříkat hektolitry krve. Nejen, že akce působí strašně kreativně, ale také neskutečně realisticky. Bavíme se sice o seriálu, jehož hlavními hrdiny jsou muž s mechanickými křídly a muž se železnou rukou, přesto se ovšem Falcon a Winter Soldier nadále po vzoru Winter Soldiera dá označit za přízemnější marvelovku, přičemž to ovšem neznamená, že by se to celé neobešlo bez super kreativní a přehledné choreografie. A dokazuje, že tvůrci ohledně akce skutečně pantem nemleli. Záporáci jsou ještě více prokresleni a definitivně se dokazuje, že jde spíše o anti-hrdiny, pokusy o humor fungují a dochází k závěru, který láká na další dění. Definitivně se totiž ukazuje, že úvodní (střihově výtečná) pasáž bude mít dohru a Buckyho rozhodnutí povolat Zema bude mít dost pravděpodobně zásadní dopad. A osobně jsem zvědav, jakým způsobem se to celé vyvine. Trumfy totiž seriál očividně bude nadále vystrkovat...... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Madripoor vypadá tak trochu jako nepovedená vykrádačka Blade Runnera, Riga je pro změnu Praha a panďuláci pouze skáčou z místa na místo bez nějakého většího náboje. Naštěstí tu Emily VanCamp ve svém cameu na pár metrech čtverečních nakope více zadků, než Falcon za dvě epizody. Pochopitelně ani Bruhl neurazí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jen protože Kolstad vykrádá, co může, neznamená, že to je dobrý. Chemie, na kterou jsem se těšil, a kterou jsem dostal ve druhé epizodě ještě spolu s novým Capem, jehož příběh mi doposud přišel zajímavější než ústřední zápletka, jde ve třetí opět do pozadí. Na její místo přichází povinná, ovšem ne tak zdařilá akce, kterou nechápu jak někdo může srovnávat s Wickem. Návrat Zema pak působí levně a z té postavy se stává trochu karikatura záporáka z Občanské války, výlet do Madripooru navíc vůbec nenaplnil očekávání a že by zápletka v polovině seriálu nějak nabrala na intenzitě, to se taky říct nedá. Kolem a kolem zatím žasnu, jak málo údernou událost si Marvel tentokrát připravil. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem nečekala! Nebo spíš "takhle". Útěk z vězení? Začala jsem se smát, když to Samovi došlo. Mám tenhle prvek ráda. Když není jasný, zda je bude tohle nebo tamto a potom se to dozvím :D Zemo byl skvělej. Hlavně žádný crcání. (Což mě akorát zmátlo v tom, jako jaký žánr sr chce tohle tvářit. Pokud se z toho stane superhrdinská MI, budu spokojená.) Vidět ho v téhle pozici bylo fajn (Disco Stu bitches!) úplně stejně jako úvod ohledně řešení "pětiletky" a toho dlouhého záběru na naší vlajku. (I když to nikomu nic neřekne, přestože si v Amíci stejně jako my přečetli, kde se seriál převážně natáčel.) Protože, sorry, kdo si nevypne telefon, když si hraje na někoho, kdo není? Ale za následnou akcičku to stálo :D ()

Galerie (12)

Zajímavosti (23)

  • Scény odehrávající se v Rize se ve skutečnosti točily v Praze v srpnu 2020. (Noobinator)
  • Když Karli (Erin Kellyman) hraje s dětmi fotbal, má na sobě modrou mikinu. Ale poté, co je zavolána nahoru, tak má na sobě zelený pruhovaný svetr. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama