Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9,5/10). Naprosto geniální polský film, který mě dostal do kolen. Práce s budováním postav, gradující atmosférou a uvědoměním si vlastní zranitelnosti. Mrazí nad pomyšlením na tento film na který asi dlouho nezapomenu. Co všechno může vzniknout když se jeden ambiciózní a dost zvrácený mladík hodně snaží. Něco nepředstavitelného. Vynikající práce s hudbou a celkovou atmosférou celého snímku. Byly zde scény, kdy jsem zůstal v naprostém úžasu a užíval si tento neobyčejný zážitek, který se vám dostane pod kůži. Za mě se jedná o jeden z nejlepších filmů roku 2020 a poláci mají být pádem na co hrdí. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Po Corpus Christi, což je naprosto vynikající předchozí film režiséra Komasy, jsem si říkal, že ho musím sledovat. Ten chlap má fakt talent a cit pro postavy a na relativně malém prostoru umí rozehrát velké divadlo. No a musím říci že jeho další film je taky vynikající, byť je úplně jiný. Velkou část filmu jsem vlastně moc nevěděl, s kým z této plejády postav bych měl vlastně sympatizovat. Tomek je ze začátku i docela sympatickej kluk, kterej má prostě smůlu a navíc je tak trochu obětí chudoby. Jenže, ne vše je tak, jak se na první pohled zdá. Postupná gradace filmu a skvélá práce s postavami mě hrozně bavila a konec to celé jen orámoval. Letos asi nejlepší film, co jsem zatím viděl. 5* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Promyšlená a zpočátku velmi poutavá vzpoura jednoho dosud vysmívaného mladíka, se kterým brzy nebude radno si zahrávat. Vzhledem troubovitého, ale myšlenkami sociopatického studenta právě vyloučili z práv kvůli plagiátorství. Nemá moc přátel a je posedlý láskou ke krásné Gabi, s jejíž rodinou se zná z dětství. Aby se dostal na její „úroveň“, potřebuje začít vydělávat. Nastoupí do marketingové agentury, která kromě standardních zakázek dokáže i dokonale zlikvidovat kariéru i životy známých lidí. Vede ji cynická šéfová, které náš nenávistný hrdina padne do oka, protože se jeho manipulační kroky po síti záhy ukážou jako velmi efektivní. Do své nové role se naplno ponoří, rozehrává to na několik stran, včetně štvavé kampaně na kandidáta na primátora Varšavy. A tady asi nastává potíž. Měl jsem za to, že ve všech směrech nešťastný hošan, kterého všichni považují za nekňubu, bude škodit v komornějším pojetí, půjde mu hlavně o vlivnou rodinu, která ho spíš lituje/vysmívá se mu, a dívku, kterou rozhodně nepřitahuje. Jenže my se vrtáme hned v několika bolestech polské společnosti. A brzy začne (velmi) haprovat věrohodnost. Protože se nejprve začneme otírat o vratkou bezpečnost na síti, následně o zneužívání internetu k manipulaci s veřejným míněním, abychom skončili razantní radikalizací společnosti, která vyvrcholí zrůdným činem. Natočené je to skvěle, ale počáteční drive začne chtě nechtě drhnout. Nedělám si iluze, přesto je to místy dost přepálené. Výkon Macieje Musiałowského velmi výrazný. Do stropu přesto neskáču, tři až čtyři hvězdy. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Sledujeme příběh mladého psychopata, sirotka, který se rozhodně začlenit se ambiciózně do společnosti, každý svůj neúspěch schovává do pavučiny lží a mimikry svých manipulací. Muž se dostane do marketingu, zpoza kterého zasahuje do politiky prostřednictvím nekalých kampaní a falešných zpráv na internetu. Vše vygraduje do nesmyslně vykonstruovaného konce. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

2011ková Místnost sebevrahů byla hodně zvláštním experimentem pro úzkou skupinu diváků, zejména stejných introvertů jako byl ústřední hrdina. O 9 let později k nám připlulo pokračování, které má mnohem větší tah na branku, ve všech ohledech lepší produkční základnu a o dost dospělejší zápletku. Vzhledem k politickému přesahu jsem si nejednou vzpomněl na našeho českého Modeláře a kvůli propagaci moci současných médií i na slovenskou Sviňu. Takhle dle mého vypadá neutichající thriller. [viděno na Netflixu 6.9.2020] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama