Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudý imigrant Nino Culotta chce začít nový život v Sydney, kde má slíbené místo sportovního redaktora v La Seconda Madre, italských novinách vlastněných bratrancem Leonardem. Jenomže v hotelu, kde by měl mít rezervovaný pokoj, o něm nikdo neví, redakce novin je zavřená a po bratranci Leonardovi v Austrálii zbyly jen dluhy. Nino se potýká s nevraživostí některých starousedlíků a hlavně s australským slangem, ale musí si najít práci, aby mohl alespoň zaplatit lodní lístek, pořízený za peníze, které si jeho nezodpovědný příbuzný vypůjčil od své obchodní společnice, velmi přísně se tvářící slečny Kay Kelly. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Work but not travel in Australia. Zvláštní film o Austrálii a jeho obyvatelích očima evropského emigranta, v němž hlavní roli kouzelně ztvárnil Ital Walter Chiari. Rozhodně se nejedná o film dobrodružný, ale zato komediální, romantický, a podle mě i částečně dokumentární - alespoň autenticita dělnického prostředí Sydney, kde lidé příliš nepřejí emigrantům, se zdá být vysoká. Hořko sladká komedie nutící k zamyšlení, jejíž nejslibnější náběh přišel v okamžiku, kdy Nino volá na inzerát kvůli práci a protože vůbec nerozumí zadavateli, všichni co mají s telefonátem nějakou souvislost (na ústředně, v hotelu) mu začnou spontánně překládat. Některé střihy mi ale přišly přinejmenším zvláštní, jako kdyby část záběrů chyběla. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ital imigrant, jehož nikdo v Austrálí nečeká, jen dluh způsobený příbuzným. Pomalu se začleňuji a začíná rozumět řeči...Jednoduchý příběh ve filmu, který zestárl.(max.50%) ()

Reklama

Reklama