Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa teroristi snažia ovládnuť let Berlín-Paríž, tichý mladý americký druhý pilot sa snaží zachrániť životy cestujúcich a posádky a zároveň nadviazať prekvapivé spojenie s jedným z únoscov. (dixx)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Fiktivní verze United 93. Až na přehnanou dobu trvání divertu do Hannoveru a nesmyslně zrežírovaný přistání je to úžasnej klaustrofobickej thriller natočenej navíc ve skutečnym kokpitu vyřazenýho érbasa. Potíž filmu je, že se snaží věrně zobrazit práci pilotů a palubní posádky – a tudíž to laikům připadá rozvleklý a nudný. Zkrátka nejsou tam hadi, Liam Neeson, dramatická hudba ani imbecilní dialogy. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Realisticky působící a silně atmosférický thriller. Příběh je sice fiktivní, nicméně hodně inspirovaný skutečnými únosy letadel. Je škoda toho malého rozpočtu, protože pár těch venkovních záběrů by tomu prospělo, je to nicméně dobře napsané, napětí rovnoměrně dávkované a Joseph Gordon-Levitt je fantastický. Navíc úvodní vzletová sekvence je jedna z nejautentičtějších, jaké se ve filmu kdy objevila, a taky velká lahůdka pro fanoušky létání. ()

Reklama

Adrii 

všechny recenze uživatele

Konec. Taková byla moje ironicka reakce na konci filmu. Druhe slovo bylo odpad. Dalsi nasledovaly slova jako ztrata casu, zbytecna prace se stazenim filmu apod. Nakonec jsem se preci jen uchylila alespon k jedné hvězdě, ale to pouze za pomerne dobry vykon Josepha Gordona Lewita. A taky proto, ze jsem viděla uz i horsi filmy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scenárista a režisér v jedné osobě sice přišel s jednoduchou situací, která staví hrdinu před pekelné dilema, ale vytřískat z ní opravdu napínavý biják s aspoň trochu zajímavými postavami a silnější atmosférou nočního letu se mu nepovedlo. Pokud chcete na tohle téma kvalitní drama, pusťte si Greengrassův Let 93, a pokud chcete kvalitní thriller, tak Non-stop s Neesonem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ohlasy: nuda v kokpitu, jakž takž se snažící Gordon-Levitt. Skutečnost: naléhavě klaustrofobická kamera po vzoru Buried s Reynoldsem, infarktová záležitost, díky prvotřídnímu Levittovi drama jako řemen. Skoro sem nedejchal. Let číslo 93 má príma mladšího bráchu! P.S. Dát tomuhle v koronavirový době, kdy v kinech ještě minimálně čtvrt roku (optimistická prognóza) neuvidíme žádnej ambicióznější novej film, méně než dvě hvězdy, chce zatraceně velkou dávku odvahy. Nebo ignorantství. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama