Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa teroristi snažia ovládnuť let Berlín-Paríž, tichý mladý americký druhý pilot sa snaží zachrániť životy cestujúcich a posádky a zároveň nadviazať prekvapivé spojenie s jedným z únoscov. (dixx)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Mé poslední komentáře by mohly značit depresi... přitom poslední dobou sleduji jenom sračky. Upřímně, musel jsem si prohlédnout galerii filmu, protože se mi zdálo, že je zde přehršel pozitivních komentářů. Realita je však ponuřejší. Líbí se mi počáteční atmosféra. Nastavování různých věcí veskrze tlačítka, nějaká ta komunikace, checklist a malé pokecání s prvním pilotem. Stísněný prostor tmavé kabiny a ambientní pozadí světélek. A to je vše. Problémem tohoto filmu jsou velmi mělké postavy, které diváka nemohou uhranout. Bylo dáno příliš mnoho času na samotný teroristický akt. Stačilo vyčlenit více prostoru na postavy samotné, neboť se docela brzy ocitnete v situaci, kdy hlavní postava má rozhodnout, zdali otevře dveře nebo nechá za nimi teroristy, kteří budou postupně zabíjet cestující. Jak jednoduché v očích divákových, protože si nestihli nikoho oblíbit, a to ani pilotovu přítelkyni. Rázem v divákovi není žádné pnutí, proč by také mělo být, když mu na nikom z postav nezáleží? Také jsem si celou dobu říkal, jen ať neotevírá dveře a bude v klídku. Zpočátku byla atmosféra zhutněna boucháním teroristů na dveře a průnikem jednoho z nich do kabiny. To však nestačí, a ta linka s „hodným“ teroristou byla nevyužita a ve výsledku úplně zbytečná. O psychologii se nedá příliš mluvit. Pilot vede svůj vnitřní boj, on jediný rozhoduje o osudech všech lidí na palubě. Nemohu se zbavit dojmu, že sice Levitt zde předvádí slušný přednes, ale jeho postava nevyzařuje nic než jen slabý pocit smutku a bezmoci. Upřímně nechápu, proč pilot nezpacifikoval teroristu vniknuvšího do kabiny jinak než jen bezpečnostním pásem. Myslím si, že filmu chybí větší rozmanitost. Sledovat bouchání do dveří, přemlouvání teroristy, ať s tím přestanou a podivný pláč z úmrtí přítelkyně jednoduše nemůže diváka uchlácholit k dobrému hodnocení. V dnešní době Netflix odpadu je film přece jenom dívatelná jednohubka a věřím, že někomu se bude líbit. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako film je to dobrý, ale čím více se blíží konci tím je to větší a větší píčovina. Za 1 v podstatě stačilo sejmout jen toho jednoho únosce ten jediný nejspíše uměl pilotoval letadlo toho zabít (a že těch příležitostí měly a nejspíše by bylo po starostech) a byl by klid ve skutečnosti by ho zabil nejspíše hned poté co zabil toho jednoho pilota Za 2 ten nervově labilní by si bez bez toho pilota ani neusral (natožtak dělal něco s letadlem) tak, že by ho nejspíše nezabil tam to stačilo pouze využít a sejmout ho místo psychologické hry na city Za 3 Nevím jestli by se ta posádka opravdu vzbouřila (11 září byla tehdy výjimka a to jen kvůli tomu, že věděly jak dopadly minulé unesené lety věděly, že umřou a chtěly bojovat) spíše bych řekl, že by to měly pohlídané Za 4 ani ten jejich plán nedává smysl první chtějí kamsi odletět pak to shodit na Hannover hlavně, že říkaly, že tam nepoletí. 60 procent P.s. ty 2 hvězdičky a méně chápu za prvé ne každému to sedne a za druhé těch píčovin je tam strašně moc ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobické thrillery mám rád, stejně jako film United 93, takže jsem od 7500 vzhledem k Josephovi Gordon-Levittovi v hlavní roli očekával dost, byť jsem si byl vědom, že to je budgetový film. Důvodem pro nižší hodnocení, než jsem měl zprvu v plánu, je poslední třicetiminutovka. Natočené je to parádně, napínavé to je hodně, ale v posledních momentech stopáže, tedy kdy měl film gradovat, se začal naopak hrozně táhnout a namísto strhujícího finiše to celé tak nějak vyšumělo a působilo nedotaženě. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Letecké katastrofy ma "bavia", preto som sa na tento snímok pozeral s nádejnou vyliadkou na pútavý filmový zážitok. A ten som aj dostal. Už s prvým výkrikom Allah Akbar mi bolo jasné, že lietadla sa chcú zmocniť inžinieri obohacujúci multikultúrnu spoločnosť a zachvátilo ma napätie. Po dlhom čase som dostal výborný thrillerový zážitok z filmu. Trošku ma ale vyrušoval Gordon-Levitt, nie herecky, ale svojim správaním - prečo konal prehnane emocionálne, jeho úlohou je v prvom rade zachrániť lietadlo a čo najskôr pristáť a nie sa tam odbavovať kričaním a búšením do sedadla a ešte aj sprostého teroristu nechá žiť, veď prečo si neprivodiť ešte viac problémov. Rovnako tak sme tu videli aj prehnané veci ako rýchlokurz lietania pre "dobrého" teroristu. Ale ok, bavil som sa, aj keď záverečná polhodina mohla byť trochu vypätejšia. ()

Adrii 

všechny recenze uživatele

Konec. Taková byla moje ironicka reakce na konci filmu. Druhe slovo bylo odpad. Dalsi nasledovaly slova jako ztrata casu, zbytecna prace se stazenim filmu apod. Nakonec jsem se preci jen uchylila alespon k jedné hvězdě, ale to pouze za pomerne dobry vykon Josepha Gordona Lewita. A taky proto, ze jsem viděla uz i horsi filmy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno