Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot jako kriminální příběh s prvky (klasického, ne toho dnešního) hororu? No tak to si dám líbit a zcela po právu patří tento Poirot mezi ty nejlepší, jaké byly v letech 2009/2010 natočeny. Přispívá k tomu nejen opět vynikající Suchet a výkony ostatních herců, ale také docela dobrý a hlavně zamotaný příběh s až nezvykle vysokým počtem vražd (šest mrtvol jsem ještě v žádné detektivce od Agáty neviděl, teda co si vybavuju) a taky ta atmosféra, která mi svojí mysteriózností chvílemi připomínala až Vraždy v Midsomeru. Jen ta zmínka o Československu se autorům (autorce) fakt nepovedla, dívka s takovým jménem pasuje spíš do Ruska než k nám! :) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů, který sice pracuje s provařenými proprietami starého sídla a dědictví, ale tentokrát je to ozvláštněno tím, že oběť je dítě, ačkoliv poněkud otravné, o kterém i místní kněz nevypráví zrovna lichotivě. Jinak je to jako vždycky, skvělé herecké výkony (ať žije kuní gezicht Juliana Rhind-Tutta), dobré lokace a jeden perfektně navoskovanej kníř. ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do teď si pamatuju na knižní předlohu, ve které Poirot na důchod pěstoval dýně a s vraždami nechtěl mít nic společného, přesto ho starý kamarád přesvědčil, aby s ním odjel na místo, kde se stala vražda. Stejně tak si pamatuji, že celý příběh působil pomalým, rozvláčným tempem, které odráželo fyzické možnosti Poirota důchodce, nikoliv však duševní. A tak mě velmi potěšilo, když jsem shledal, že tento příběh je tajemný, čarovný, okouzlující a hlavně vcelku drsný. Dýchala z toho dušičková párty až za humna a to nemluvím o jakýchsi podivných gordických propletencích, které z nepochopitelných důvodů nebylo na samém konci potřeba rozseknout mečem, ale malými šedými buňkami. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Poirot. Tentokrát jde ale o vraždu dítěte za podivných okolností, což příběhu dodává zajímavou atmosféru. Navíc je příběh zajímavý tím, že se v něm objevuje spisovatelka píšící o finském detektivovi, jehož jméno mi teď vypadlo, že mi trochu autobiografie? S také zmínka o Československu potěšila. A zločin současný provázaný s zločinem minulým, v tomto díle jsem byl prostě spokojen. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejpůsobivěji vizuálně pojatých epizod "seriálu", ale zároveň jedna z dějově respektive detektivně nejvíc haluzových. A samozřejmě unikátní i tím, že zde poprvé je přímou obětí (čímž říkám, že nepočítám Orient Express, kde šlo o retrospektivu) vrahovy zvrácené mysli dítě. Jinak samozřejmě vysoký řemeslný a výpravný standard je zachován, takže těžko jde toto Vidění Vraždy nějak strhat. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Mladá opatrovateľka Olga (Vera Graziadei), jedna z postáv a zároveň podozrivých, prišla v rámci charity z Československa. (Autogram)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)
  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové (Vera Graziadei), která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)

Reklama

Reklama