Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kórejský sociálny zombie survival horor... Ako som sa k tomuto vôbec dostal?! :-) Spustil som to omylom, ale dopozeral som to bez újmy, či výraznej nudy a miestami dokonca so zadržaným dychom. To ako je týpek nesympatický vyvažuje ako je ona rozkošná, na záver je to relatívne príjemný feel-good. Samozrejme s nie veľmi podarene skrytou propagáciou technických vymožeností a potreby social interacting, iba vďaka ktorým prežiješ koniec sveta. A síce... asi to bol nosný pilier a zámyseľ celého filmu. Veľmi dobré a nebyť pár nevysvetľených vecí by som to hodnotenie dal vyššie. Každopádne po formálnej stránke sa nedá vytknúť asi nič. Zombovia boli cool a strih bol fakt skvelý. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu komornější zombie horor, ale to mu však na kvalitě neubírá. Občas sice hlavní postava nereagovala zcela logicky, ale nerozhodně to nepovažuji za chybu ve scénáři. Neboť to byl nerozhodný trouba. Za nejslabší pasáž považuji navazování vztahu mezi sousedy naproti a pak samotný závěr. Zbytek filmy byl na 5* ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem věděl, že si pouštím film odehrávající se převážně jen v bytovém komplexu, přesněji řečeno v jednom bytě, tak jsem čekal prostě napínavější podívanou. Ona mě totiž nejvíce bodala do očí ta potrhlost a leckdy nesympatičnost hlavní postavy, jeho jednání mnohdy nemělo hlavu ani patu, prostě jsem často jen nevěřícně kroutil hlavou. Samotný koncept je OK, jen v mnoha aspektech nedotažený do konce. Tím ale nechci říct, že by se jednalo o nějaký filmový odpad, žumpu, na kterou by se mělo pohlížet s despektem. Film ve svém jádru nabídne pár vypjatějších scén (třeba takový moment cesty do jiného bytu kvůli doplnění zásob). Po technické stránce nepadne vůči tomuto snímku ani jedna výtka, Korejci ten zombie žánr umí, masky perfektní, pohyb nemrtvých taktéž zvládnutý na jedničku. Jinak závěr můj celkový názor rozhodně vylepšil, scéna v bytě s tím týpkem a jeho ženou precizní. Což se ale nedá říct o předchozí zápletce plné logických děr a scénáristických kosmetických chybek. Za mě 60 % ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ceklem slušně udělaná zombie survival akce "ze sídliště". Herectví obstojné, debilit málo, deus ex machina přítomna několikrát, stejně jako pár otřepaných klišé. Ale vše je to zpracované hezky, funguje to dohromady, napínavé to je. Horror všeho druhu je unavený žánr, tak jsem rád za cokoli, co funguje a drží mou pozornost (v dobrém slova smyslu). A #Alive to splňuje a přidává i trošku navrch. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na konci "#Alive" som si reálne uvedomil, že som sa s našimi hrdinami počas sledovania emočne spojil a veľmi som im fandil dostať sa z tej celej situácie. A čím viac vidíme ako to celé začína pôsobiť, že sa blížime k ich spečatenému osudu, oči sa mi začali plniť slzami. Toto dokázal pre mňa spraviť zombie film. Kedy naposledy som mal v očiach slzy pri sledovaní zombie filmu, ktorý snáď vyčerpal všetky klišé, ktoré si viem predstaviť. Tým nechcem povedať, že do tohto filmu sa kopec klišé nedostalo. Práve naopak. Ale napriek tomu, že úvod filmu pôsobí trošku divne a niektoré veci, ktoré náš hlavný hrdina spraví sú trošku nezmyselné, ale zase je to obyčajný človek. Žiadny superhrdina. A pôsobí počas filmu väčšinou tak. Keď už sa začnú podnikať útoky v neskorších častiach to síce pôsobí trošku nereálnejšie, no vzhľadom na to, že som našej dvojici fandil mi to až tak nevadilo. Zaujímavé elementy tu pre mňa sú tieto: Posledný odkaz od rodičov a sestry. Pohľad na utrhnuté lanko. Fakt, že tieto zombies si vedia pamätať elementy svojho života. Vďaka tomu napríklad jeden z nich je schopný sa vyšplhať po lane a prinesie trošku adrenalínovejšiu scénku. Vizuálne je tu nejaký ten gore, ale mám pocit, že sa tvorcovia držali trošku vzadu. Mohlo to byť grafickejšie. Ale vyzerá to napriek tomu dobre. Myslím si, že ako zombie film ma to príjemene prekvapilo a počas sledovania ma to držalo. Fungujú aj hororové aj dramatické momentky. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama