Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi naplánuje odvážnou misi na nepřátelské území. (Disney+)

Recenze (84)

Tomas.Abi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PART IV překonal všechna má očekávání a scénáristé, kteří splácali tento "příběh" dosáhli toho, že už mi je celý seriál i děj u análního traktu. Ano, to byl ten nejnudnější a také nejstupidnější příběh od dob Vzestupu Skywalkera. Inkvizitoři, jejich základna, personál základny, vybavení základny, zabezpečení základny, kompetentnost celého Impéria byla spláchnuta na dno planety, na které se tato epizoda odehrává. Ewan už nemá ani co zachraňovat a i kdyby se postavil na hlavu a citoval Macbetha už nemůže tuto grotesku zachránit. Toto mají být Hvězdné války, VÁLKY, a postavy se tam chovají tak, jako kdyby byly na exkurzi v Disneylandu. Tato epizoda padá opět díky scénáři na samé mořské dno a zabředává do písku, plného odpadků a fekálií. Tento příběh je urážkou inteligence průměrného diváka a může se líbit akorát tak čtyřletým dětem, které ocení to, že to je krásně barevné a hýbe se to. Gratuluji scénáristům. Za toto byste dostali ve škole nedostatečnou a neprošli byste do dalšího ročníku. ()

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost lepší než předchozí epizoda. Skvěle natočená napínavá akce, ale postavy se začínají vymykat kontrole. Nelogické a neuvěřitelné chování postav je čím dál viditelnější, rychlým uzdravením a uměním ovládat sílu počínaje. Čekal jsem, že se v této epizodě bude Obi-Wan hlavně vypořádávat s vnitřními démony a dávat se dohromady... pomalu se stávat tím, kým býval, ale vyřešilo se to hrozně rychle jako lusknutím prstu. Nevím, proč to scenáristé tak odbývají. Scénář a střih je bohužel to, co zážitek nejvíce kazí, přitom by to chtělo jen zkušeného dramaturga, který Star Wars tvoří srdcem. ()

Reklama

skejpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tragická epizoda. Příšerně kýčovité, naprosto nereálné, Bollywood hadr. Tenhle scénář byl tak slabej, že to fakt nemá obdoby. Obiwan opět úplně marnej, tentokrát sice už alespoň mečem odráží blaster ale vypadá u toho jak důchodce... Ještě že je tam třetí sestra s vaderem, kteří to celé zachraňují. Doufám, že to byl jen jednodílový výpadek. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všimol si niekto všetky tie pristavené TIE fighters v pevnosti počas toho ako prichádza Tala? Je úsmevné, že ani jeden v závere pri úteku votrelcov nevzlietol napriek tomu, že neboli zničené a nikto dovtedy nevedel o trackeri, ktorý na droida umiestnila Reva. Rovnako úsmevný bol aj prúd vody, ktorý neobratne "naháňal" Obi-Wana chodbou ;) Ten si mimochodom zázračne rozpomenul na svoje zabudnuté jediské dovednosti a sčistajasta už opäť bojuje ako za čias klonových vojen, napriek tomu, že v predchádzajúcich epizódach mal problém čo i len spustiť svoj lightsaber. Od Star Wars nikto neočakáva prepracovaný scenár na spôsob Nolanovho Interstellara, ale zároveň by to nemuselo byť úplne hlúpe. Inak epizóda mala celkom slušné tempo a nenudila, aj keď šablóna neustáleho unášania a zachraňovania princezny začína byť trocha klišé, najmä potom čo podobný motív už využili v prepracovanejšom Mandalorianovi... ()

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10 zábavná špiónska akcia s divnými momentami. Celkovo ma epizóda bavila a viacero vecí tu bolo dobre napísaných ale furt sú tu divné momenty ktoré nedávajú veľmi zmysel a zrážajú zážitok, špeciálne plot-wist na konci nedáva veľmi zmysel ale oproti ostatným epizódam to tu zaberá minimum času takže toto ma s celého seriálu asi najviac bavilo ale nechápem ako chcú zakončiť dej takto keď ostávajú 2 epizódy a ešte sa tu nestalo nič čo by som považoval za podstatné vrámci SW sveta. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Obi-Wan (Ewan McGregor) využívá rozbitá okna inkvizitorovy základny, aby unikl vojákům a utopil je stejně jako ve videohře „Jedi: Fallen Order“. (KGBelik)
  • Purge Troopers mají černou zbroj a červené nárameníky. Jsou vycvičeni pro boj zejména proti členům Řádu a lidem citlivých na Sílu. Jedná se o elitní armádu, která podléhala přímo Inkvizitorům. Poprvé se objevila v marvelovské komiksové sérii o Darth Vaderovi. Svou herní premiéru si odbyla v „Jedi: Fallen Order“. (Veskoslav)
  • Seriál pomrkává i po fanoušcích Klonových válek (od r. 2008). Planeta Balnab, kterou Reva (Moses Ingram) zmíní jako svůj zdroj inteligence na své cestě, byla poprvé zmíněna v epizodě Nomad Droids (2011) a později se znovu objevila v komiksu o Hanu Solovi z roku 2019. (Veskoslav)

Reklama

Reklama