Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Polsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (více)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

janesX 

všechny recenze uživatele

Bohužial sa mi práve pri tejto gangsterke stalo, že mi nesadla táto sebavedomá, pozitívna, až veselá atmosféra a hlavné postavy márne usilovali o moje sympatie a nefandil som im, akokoľvek zlý a neetický, ale za to groteskný bol ich skutok. Jasné, že aj extrémny život skutočných gangstrov pozostáva hlavne zo zábavy, no komédia toto nakoniec tiež nebola. Viac by sa mi tu hodil konvenčnejší formát, keďže sú to predsa len vážne veci. Koniec bol ale výborný a dotiahol to na 70%. A to je už myslím za štyri. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Když točí Polsko gangsterku, tak by měli všichni rázem zpozornět, Maciej Kawulski nastavil zrcadlo, jak by se měly točit filmy, devadesátkový příběh dle skutečné události, který má všechno, co měli devadesátky v Polsku a kvalitativně je tohle jedna z nejlepších gangsterek, jakou jsem měl možnost kdy vidět. Tady můžu probrat všechno od přiběhu k hudbě až po herce a pokaždé dojdu ke stejnému závěru - že to je všechno naprosto perfektní a dohromady to tvoří ve svém žánru nepřehlédnutelnou a výjimečnou záležitost. 5* ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hmm, pravdivá historie, možná, ale asi poněkud vyfabulovaná. Tohleto já můžu, kdy hlavní postava resp. její alter ego vypráví svůj příběh. Pěkně to odsejpá, hrdina je sympaťák a co na tom, že je to vrah, stejně mu fandíte. Trochu Stone, trochu Scorcese a Coppola, ale hlavně to není Malick. Takže za mě naprostá spokojenost. Za mě 100% ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Zjednodušeně jsou dva druhy gangsterek, ty co točí Scorsese a pak ty pro puberťáky, co točí Guy Ritchie. Mám radši ty první, film jak Jak jsem se stal gangsterem je spíše z té druhé sorty. Ale je výborný, skvěle natočený a zrežírovaný. První polovina je skvělá jízda, druhá už trochu ztrácí dech. Hlavně to není v jedniném momentu ani trochu trapné, což se třeba o tuzemské gangster-ka, či příběh kmotra rozhodně říct nedá. Polská kinematografie je holt v současné době úplně na jiném levelu než ta naše. 4,5* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak a teď tu o Karkulce. Vizuálně velmi dobře udělaný příběh o tom, jak jeden polský chrabrý darebák bez bázně a hany bohatým bral, chudým nic nedal. Hotový Jánošík. Upřímně řečeno, za normálních okolností mne dosti irituje, když někdo nějakému bezskuroulóznímu darebákovi vytváří auru lidového hrdiny, jenž je sice poněkud svérázný a nestabilní, nicméně v jádru charakterní duše se sklonem k dobrým skutkům a snahou pomoci všem vdovám a sirotkům na sto mil daleko. Kupodivu v tomto případě jsem ochotna to přehlédnout, neboť film je opravdu dobře natočený, má šmrc, humor, osobitý styl vyprávění a charismatického hlavního gangstera, který to velmi dobře zahrál.Na rozdíl od českých filmových počinů v tomto duchu, zde tvůrci ponechali k divákovi promlouvat jistou syrovost příběhu, násilí nebylo bezúčelné a akce nebala trapně okázalá. Rozhodně se jedná o film, který ty naše v rámci žánru o dva levely převyšuje. Za mne spokojených 75%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)
  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)
  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)

Reklama

Reklama