Reklama

Reklama

Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist

  • Velká Británie Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Za vznikem komplexního dokumentu stojí (nedávný) šestidenní rozhovor s režisérem Williamem Friedkinem, který o Vymítači ďábla i o jeho realizaci nejenže zevrubně a zábavně vypráví, jako kdyby jej natáčel minulý týden, ale navíc neopomene zmínit leckteré fantastické historky z natáčení, filmařské postupy využívané při realizaci konkrétních scén, detailní rozebrání jednotlivých motivů a tvůrčích záměrů i to, že diváci mají tendenci ve filmu hledat víc, než bylo zamýšleno. Neuvěřitelná záplava informací za doprovodu mnohdy až překvapivě fascinujících obrazových materiálů (nejen z Vymítače). Pro filmové fanoušky absolutní labužnictví. Jen je nutně potřeba toho Vymítače ďábla vidět předem. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Pokud jste uctívači nesmrtelné klasiky The Exorcist, tak je pro vás zhlédnutí dokumentárního snímku Leap of Faith naprostá povinnost. Alexandre O. Philippe je zažraný cinefil a současný král dokumentů o ikonických dílech filmové historie a s každým dalším zářezem ho obdivuji víc a víc. V tomto případě dal dohromady smršť zajímavých myšlenek a obohacujících informací, které poskládal z rozhovorů se samotným Williamem Friedkinem. Takže celý film posloucháme Friedkina jak detailně rozebírá mnoho aspektů kolem svého majstrštyku a u toho sledujeme různé fragmenty scén nejen z The Exorcist, ale i z mnoha jiných filmů. To vše stačí k tomu, aby vás film pohltil. Friedkin je totiž skvělý vypravěč a je slast vidět s jakým entuziasmem i po tolika letech o filmu mluví. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalisticky a přesto velmi efektivně strukturovaný dokument o vzniku známého snímku Vymítač ďábla. Alexandre O. Philippe koncipoval tento dokumentární esej jako souvislý sestřih šestidenního rozhovoru s režisérem Williamem Friedkinem, jenž velmi poutavě a s neuvěřitelným zápalem vypráví své vzpomínky, úvahy a záměry spojené s natáčením hororové klasiky podle knižní předlohy Williama Petera Blattyho, a dává tak vzniknout komplexnímu obrazu složité práce režiséra při natáčení kontroverzního díla. Dozvíme se mnoho zajímavých a nových informací a zjistíme, jak odhodlanost a nekompromisnost Williama Friedkina pomohla vytvořit jeden z nejznámějších filmů historie. Pro skalní fanoušky Vymítače ďábla naprostá povinnost, pro všechny ostatní jednoznačná ukázka kvalitní dokumentaristické práce a zároveň zábavného ohňostroje informací o vzniku filmového díla. [Sitges 2019] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Friedkin obšírně vypráví o Vymítači, že film natáčel jako věřící, ale i jiných aspektech, na konci o návštěvě zenové zahrady s kameny v Kjótu, která mu nahnala slzy do očí.(max.70%) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama