Reklama

Reklama

Děvče od vody

všechny plakáty

Obsahy(1)

Potom čo Virginii zomrie jej otec a strýko prepije celé dedičstvo, dievča zostáva opustené. Odchádza od násilníckeho strýka a pridáva sa k cigánom, no roztržky medzi mladým cigánom - zlodejom a domácimi sedliakmi ju prinútia znova utekať. Zachráni ju mladík Raynal, ktorý sa do nej zamiluje, no je príliš nesmelý vyznať jej lásku... (matriosa)

(více)

Recenze (4)

Matty 

všechny recenze uživatele

Utrpení Catherine Hesslingové, díl druhý. Tentokrát nechá Renoir svou manželkou před spočinutím v náruči šlechetného prince (s oblibou cválajícího na bílém koni) málem znásilnit, několikrát fyzicky napadnout a okrást. Realistická prezentace těchto událostí agresivně kontrastuje s atmosférou lehké letní komedie, bohaté na gagy, jejichž oběťmi jsou – s přihlédnutím k režisérově pozdější tvorbě nepřekvapivě - dobře zaopatření pánové. Jednorázovou návštěvou docela jiného kinematografického světa je dlouhá snová sekvence, vršící surrealistické výjevy za využití rozmanitých postupů první avantgardy (zpomalený pohyb, superimpozice, optická deformace obrazu). Natáčení v reálech a zřeknutí se tónování tudíž vyznívá spíše jako financemi podmíněná nutnost než jako důkaz filmařské vyzrálosti. Důkaz herecké vyzrálosti madam Hesslingové, nadále používající k vyjádření emocí teatrální gesta (v rozporu s herectvím ostatních), chybí docela. Renoir si zkrátka, stejně jako jeho zkušenější kolegové, chtěl vyzkoušet, co všechno médium dokáže a film díky tomu sice obsahuje několik působivých scén, ale jako celek se dosti drolí. 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hesslingová je otřesná, nejzábavnější na ní jsou samočistící pleť a vlasy. Já být na místě jejího otce, tak před tou afektovanou čůzou také raději skočím do řeky. Strýci se vůbec nedivím, že pokaždé, když ji uviděl, měl neskonalou touhu ji zmlátit. Pro dokreslení atmosféry ji mohl pokousat i ten nebohý pes, kterého nakonec ukořistil mladý Cikán. Výkon Hesslingové se v podstatě k melodramatickému scénáři i hodí. Na Renoira přišla celkem jedna silná chvilka a jeden moment hravosti. S různými postupy si vyhrál ve snové sekvenci, ale je to spíše takové pyšné předvádění toho, co vše se pan režisér naučil za triky. Režijně velmi zdařilá je scéna rvačky u řeky, dobře nasnímáno, vydařená choreografie, tohle je ten budoucí Renoir, který dokázal předběhnout své vrstevníky. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh utlačované, pronásledované a nakonec láskou odměněné dívky v provedení režisérovy ženy pobaví tak akorát. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Děvče od vody je po technické stránce dokonalým snímkem s nádhernou atmosférou života u vody. A pak je tu komplikovaný příběh dívky, která má prostě pořád smůlu, kam vejde, tam se jí něco stane, až je to úmorné a k neuvěření. Navíc hlavní představitelka není moc sympatická. ()

Reklama

Reklama