Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


VIP (S01E07)

(epizoda)
  • Jižní Korea VIPS

VOD (1)

Obsahy(1)

Maskovaný vůdce přivítá VIP hosty a usadí je do první řady. V páté hře někteří hráči neustojí až moc velký tlak. (Netflix)

Recenze (61)

Asanoth

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu stížnosti ostatních na kýčovité až nadbytné VIP (a rozhodně jejich nadbytné rozhovory), že se nemohlo po traverzách bych klidně přijal, ale mně tady nejvíc vadil ten skleněný deus-ex-machina bezprostředně po (za mě strhující) hře. Protože další dva díly se pak už nesly v podobném duchu: zkratky, nesmysly, nedotaženosti, jen už aby to bylo na konci tak, jak to má dopadnout. Osmý a devátý díl mi přišel scénáristicky na úrovni nějakých Janákových pohádek. Škoda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady nastal dějový zlom v zákulisí hry, tedy u pořadatelů. Přicházejí takzvaní VIP hosté, ze kterých se vyklubou boháči sázející se na hráče. Klasický motiv hojně používaný i v oblasti honu na lidi. Krapet to však odvádí pozornost od dalšího kola hry, který je o důvtipu, odhadu a zákeřnosti. Napětí neutuchá a stále se u toho tají dech, ale VIP to prostě ničí. V původním znění navíc nepoužívají korejštinu, ale angličtinu, což poměrně kazí od začátku nastavený korejský atmosférický nádech. Celé to vypadá jen jako omšelý doplněk děje. A ani tady Netflix ve své propagandě komunity LGBT nezklamal. I když tentokrát to zrovna moc nevadí. Není to násilně do děje zasazené, jak to jinak bývá. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad na hru fantastický, ale nedotažený. To jako byl problém přejít po těch dvou  prostředních traverzách? To že se to nesmí nikde řečeno nebylo. Každopádně čekám co vypadne za pointu z pátrání policajta… sice je to ultra Superman a Spiderman a kdo ví co ještě, ale štve mě to méně než nedomyšlenost jinak velice chytré hry. ()

F50Ferrari 

všechny recenze uživatele

Jako do teď se to i dalo ty díly i když já z toho nějakej odvařenej rozhodně nejsem, je v tom prostě až spousta nesmyslů a nedomyšlených nelogičností. Ale tenhle díl to byl fakt nesmysl totální. Souhlas ve všem s Danken07 a to, že nikoho nenapadlo použít železné tyče, na kterých byly přidělány skla a normálně hezky v pohodě po nich přejít. To byl uplnej vrchol tej nejhorší stupidity. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Velmi dobrá epizoda, kde se divák konečně dozví smysl celé soutěže, což je trošku dle očekávání zvrácená zábava pro bohatou smetánku. Tahle epizoda měla všechno. Velmi napínavý děj i velmi luxusní jednoduchou a přímočarou soutěž, která zredukovala počet účastníků na poslední 3 statečné. Už je trošku cítit, že se ženeme do finiše. Myslím, že jsem dosud nestihl pochválit naprosto boží hudební stránku. Je to velmi zvrácený audiovizuální zážitek. Nezbývá než se těšit na jistě brutální finále. [84 %] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku epizody stojí Bílý kůň na chodbě a otevírá dveře. Poté, co otevře dveře po své pravé ruce, otevře i ty naproti. V dalším střihu budou ale po levé ruce otevřené už dvoje dveře. (Duoscop)
  • Ve hře je 18 párů skla, to znamená, že první hráč měl šanci na to, že uspěje 1 ku 262,144. (NiWi)
  • Skla byly ve skutečnosti nad zemí pouhého 1,5 metru, i tak však dokázali herce při natáčení dostatečně vyděsit. (NiWi)

Reklama

Reklama