Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

nunka 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad sa "Head in the clouds" zdá byť klasický vojnový doják, no vďaka výborným hereckým výkonom a emóciami popretkávanému ľúbostnemu príbehu sa dostáva na vyššiu métu...Chameleónka Charlize Theron úlohu rafinovanej ženskej zahrala veľmi dôveryhodne a jej posledný pohľad zoči voči divákovi vyvolával zimomriavky až hrôza. Je to naozaj veľmi dobrý romantický film hodný vyronenia súcitnej slzičky. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na zemi původu, lechtivý film. Charlize Theron v roli fatální ženy Gildy, patřící k té báječné a bavící se zlaté mládeži 30-40 tých let, věřící „že naší první povinností je.....žít život naplno“. Okouzlený a lapený Guy (Stuart Townsend) a třetí do života a do postýlky modelka Mia (Penélope Cruz). Do zvláštního soužití zasáhne válka ve Španělsku, kam Guy i Mia odjíždějí a Gilda zůstává opuštěná a zrazená, protože pro ni jsou všechny války zbytečné, a riskování životů svých lásek považuje za zradu, proti sobě samotné. Film o lásce, radosti, vášni, ale i o válce a osudu „všechno je předurčeno, čekajíc ve skrýši, zatímco čas kvapí“. ()

Reklama

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku se mi vybavily Želary, film je totiž nakažený stejnou nemocí. Touha natočit něco velkého, vzít herecké hvězdy a zfilmovat scénář, kde bude všechno. Ovšem problém je, že filmy pak působí prvoplánově a naivně. Na hercích je vidět, že jen hrají a snaží se vymáčknout tu opravdovost. Jedna postava je rebelka, válka jí nezajímá, hlavního hrdinu nechce, najednou je vše jinak, ona je superšpión a vlastenka, má poměr s člověkem, který má dopadnout odbojovou skupinu, kde hlavní hrdina zrovna slouží, kterého náhle opět šíleně miluje. Postava P. Cruz je sice hezká, ale v jiných filmech :) Tady má jen tvořit kontrast k Ch. Theron, a že zemře, bylo víc než jasné od začátku. Trojúhelník se musel nějak vyřešit, navíc takhle se mohla ukázat ta tragičnost. Překvapivý byl snad jen osud naší Mata Hari na konci. Řekl bych, že to celé působí jako ne moc dobře zfilmovaný brakový román, neuvěřitelně, přehnaně, neautenticky a především uměle. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"To se neochutnává drahoušku. To se polyká." :D Výborná trojice, v čele s mojí oblíbenou Charlize Theron :) Film se mi nejvíce líbil v prvním polovině. Ve chvíli, kdy přišla válka už "zábava" polevila a jen jsem čekala kdo všechno zemře. Postavy jsou krásně propracované a dobové prostředí také. Krvavá pusa Charlize Theron a celkově tato scéna je nejlepší částí filmu ;) Plus ještě taneček Charlize a Penélope :) Mezi holkama to opravdu jiskřilo ;) Celkově mi ale přijde, že film byl na konci moc patetický a přišel mi nedostatečně ukončený... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný zajímavý a určitě i dojemný příběh. Perfektní hlavní trojka tvořená, alespoň pro mě, dvěma známými herečkami za to naprosto neznámým hercem. A musím říct, že si mě S.Townsend získal. Zdá se mi to, nebo opravdu filmy, kde se na produkci podílí více zemí jsou v podstatě až na výjimky výrazně lepší než jen když je země původu jediná? No takže krásný a příjemný trojúhelník v podmanivém prostředí především Paříže se zajímavým podtextem jejich životů a příběhem, který se mezi nimi i kolem nich odehrává. Dávám 4,5*, ale na těch 5 mi tam furt něco chybělo...možná mi vadilo to, že to hodně apeluje na city diváka...nevím. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama