Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Herci su skutocne vyborni (len ta Penelope mi ide uz pekne dlho na nervy), u Charlize nie je nad cim diskutovat, je mimoriadne talentovana a so Stuartom im to spolu velmi pristane. Film je dost zvlastny. Prva uvolnena polovica,akoby sa snazila navodit atmosferu posledneho uzivania zivota plnymi duskami,avsak az na par momentov sa to velmi nedari.Druha polovica-vojenska-je dynamickejsia,avsak opat akoby autorom uniklo "nieco"...neviem co.Ale nieco tomu chyba a chyba dost podstatne. Z formalnej stranky nemam co osobne vytknut,obsah je problematickejsi. Neviem,ci to bolo tocene podla knihy,ale ak ano,tak kniha by urcite stala za precitanie.Ale ako kukam na imdb,Duigan si sam napisal aj scenar,takze nic, skoda... ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bylo velmi těžké hodnotit. Jsou zde zajímavé scény a herecké výkony k tomu větší špetka erotiky a 2 pohledné hlavní hrdinky... Jenže scénář není až tak úžasný a poutavý na to jak dlouhou má film stopáž (dramatičcnost dodává vlastně ,,pouze,, blížící se/ probíhající II. světová válka.. z filmu jsme měl dobrý pocit a s chutí jsme ho dokoukal do konce, ale na čisté 4z5 to není => silnější 3z5 ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film skončil a já si nejsem jistý, co se mi líbilo a co už ne. Skvělé herecké výkony, lacinější, ale působivé pojetí války, ať už té občanské v zamrzlých Pyrenejích nebo partyzánské. Přerod Gildy jsem tak trochu čekal, ale nakonec mi ho autoři podali jinak, než jsem očekával, což můžu přičíst jedině k dobru. Ideální zastoupení romance, obrazů bezstarostné meziválečné doby, rebelství i smrtelně vážných záležitostí. Mohlo to být krapítek kratší, ale jsem spokojen. 78% :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 30.rokov je zobrazená celkom dobre. Vojnových scén tu nie je veľa a ani ničim neohúria slúži len na dokreslenie príbehu. CH.Theron opäť dokazuje,že je nielen veľmi pekná, ale aj veľmi talentovaná herečka. Ja osobne som tento film požičal kvôli sympatickému nemeckému hercovi T.Kretschmannovi, ktorému úlohy nemeckých dôstojníkov sedia ako uliate. Spomeniem Pianistu, Pád tretej ríše, V rukách nepriateľa. Práve scéna jeho ....... skrz okno je ako z iného filmu. Nečakane drsná a realistická. Na pozretie celkom fajn.60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lhostejně přijaté romantické retrodrama nám představuje zajímavý trojúhelník: bohémskou krásku Charlize Theron, jejího irského milence Stuarta Townsenda a španělskou ošetřovatelku Penélope Cruz. Drží se hesla, že je třeba si užívat života za každou cenu. Je to taková zvláštní láska ve třech, do které nemilosrdně zasáhne občanská válka ve Španělsku. A trojice se částečně rozděluje. Pak přijde válka mnohem krutější, druhá světová. Přehledně vyprávěná story má několik zajímavých okamžiků, ale vesměs se odvíjí v jasně vyšlapaných cestičkách. Potencionálně silné scény tvůrci nedokáží dostatečně prodat, postavy se dlouze dívají jedna druhé do očí, ale ta pravá chemie chybí, napínavá scéna je tak okatě aranžovaná, že napětí vyšumí. Prostě režisér John Duigan nedokázal zamaskovat kašírované kulisy a bohužel i nemastné emoce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama