Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 30.rokov je zobrazená celkom dobre. Vojnových scén tu nie je veľa a ani ničim neohúria slúži len na dokreslenie príbehu. CH.Theron opäť dokazuje,že je nielen veľmi pekná, ale aj veľmi talentovaná herečka. Ja osobne som tento film požičal kvôli sympatickému nemeckému hercovi T.Kretschmannovi, ktorému úlohy nemeckých dôstojníkov sedia ako uliate. Spomeniem Pianistu, Pád tretej ríše, V rukách nepriateľa. Práve scéna jeho ....... skrz okno je ako z iného filmu. Nečakane drsná a realistická. Na pozretie celkom fajn.60%. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** hvězdičky Tak já teda nevim. Na tenhle film bych nekoukal a našel bych si raději asi tucet jiných. Člověk míní a situace mění. Skoukl jsem to a přežil a 3*** hvězdy není málo, ne? [X] Minus 1* hvězda Za prvních 100 minut, kdy jsem se modlil aby to skončilo. Protože jsem ale statečný, nevypnu film a dokoukám ho, jinak bych ho přeci nemohl subjektivně objektivně hodnotit. To je přeci jasný. Odbojem začal film mít pro mi i nějaký děj a skončilo představování charakterů hlavních postav. [X] Minus 1* hvězdička Vůbec mi tam nesedl Stuart Townsend. A to tak, že opravdu vůbec. [X] Řekl bych, že je to film pro specifickou skupinu diváků. Jakou? To já nevím, já se v tom vůbec nevyznám. Hej, to nedává smysl! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No chlapi, pozor film je určený i pro nás!! Půjčte si to s dívkou a jenom můžete získat a to hodně. Idealní je si tenhle film půjčit, když jde v TV nějaký bezvýznamný zápas fotbalový ligy , dívce řeknete, že sice jde megadůležitý fotbal /ona prd pozná:))/,ale že Vám záleží na ní. Pak zavoláte Košťálovi jaký byl domluven výsledek toho fotbalu aby jste byli v obraze a můžete v klidu čučet na film . Druhou věc co získáte,že uvidíte fakt dvě krásný holky na plátně,a co víc od 2 půlky je ten film fakt zajímavý.Myslím, že tohle udělá na dívky dojem.Ne teď vážně, je to hodně dobrej film, který střídá skvělé momenty se slabšíma.Charlize Theron je opravdu vynikající herečka.Z ní má jeden hlavu v oblacích. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"To se neochutnává drahoušku. To se polyká." :D Výborná trojice, v čele s mojí oblíbenou Charlize Theron :) Film se mi nejvíce líbil v prvním polovině. Ve chvíli, kdy přišla válka už "zábava" polevila a jen jsem čekala kdo všechno zemře. Postavy jsou krásně propracované a dobové prostředí také. Krvavá pusa Charlize Theron a celkově tato scéna je nejlepší částí filmu ;) Plus ještě taneček Charlize a Penélope :) Mezi holkama to opravdu jiskřilo ;) Celkově mi ale přijde, že film byl na konci moc patetický a přišel mi nedostatečně ukončený... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Povedená romantika, jejíž chybou není ani tak délka nebo závaží v podobě přízviska "romance," jako charaktery postav, který nemají moc co nabídnout, protože jedou podle prověřených pravidel. Penélope Cruz sice hraje dobře, ale její postava není vůbec zajímavá. Steward Townsend je na tom pravda trochu líp, herecky to taky zvládá, nepředvede ale nic, co by překročilo hranice klasicky románovýho hrdiny. Postava Charlize Theron mi svou podstatou kolikrát ani moc příjemná nebyla, ale Charlize jí propůjčila svou věhlasnou auru a šarm, takže i přes ty chyby si jí oblíbí asi každý. Příběh hladce klouže, podpořen skvělou výpravou, hudbou a retro atmosférou, ale ve finále mě nechal poněkud chladnou. Emočně bych to přirovnala ke Gejše, oproti který to má přece jen silnější myšlenku. 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama