Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Vřele příjemné zpracování příchodu lásky do světa plného nenávisti a smutku. Klaus si nehraje na žádnou komerčně vytvořenou pohádku, on je pravý. Již od začátku nás zahltí vskutku veselý pocit z něčeho příjemného, ovšem v průběhu děje začíná přituhovat a objevují se momenty, které jsou až k slzám. Neztrácí své poslání po celou dobu. Poslání zaměřující se na nalezení radosti, které přináší další radost, a právě takové moudro přináší v originálním pojetí příběhu a postav. S čím krásnější můžete spojit příběh o lásce než s Vánocemi? Dokonce se samotným příběhem světoznámého výrobce hraček, jenž přináší o svátcích do domovů nadílky a s nimi i radost. Jak originálněji lze takový příběh pojmout? Odpověď je jednoduchá, stěží, a proto Klausovi patří velký klobouk dolů. Gratuluji mu k jeho zařazení k nynějšímu seznamu každoročních filmů na Vánoce. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dobře, myslím, že mám další tradici, ke které se budu v příštích letech vracet. Klaus je nádherný film, při kterém jsem se uklidnila a připomněla si, že dobro a láska nakonec vždycky zvítězí. Možná je to tím, že jsou Vánoce za dveřmi, ale mně přišla každá minuta s touhle pohádkou kouzelná a plná naděje. Tak jednoduchý, a tak překrásný. 5* ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

V adventním čase, kdy bychom měli všichni zpomalit a užívat si přítomnost našich blízkých, je zároveň více než vhodné pustit si nějakou pěknou pohádku. A kdo by snad byl otrávený z každoročních televizních repríz našich filmových klasik, může si vybrat i v aktuální nabídce Netflixu. "Klaus" nás s přítelem nalákal hlavně díky velmi příznivému hodnocení a musím potvrdit, že se jedná o hodně povedený kousek - animace nedosahuje takových kvalit jako filmy Pixaru, ale má svoje kouzlo, stejně jako celý příběh o mladém nezodpovědném pošťákovi, kterému otec nařídí založit poštovní úřad ve vzdáleném městečku, kde jsou na sebe všichni obyvatelé zlí. A jak už to tak v pohádkách bývá, hlavní hrdina půjde do sebe a jeho přispěním se polepší i ostatní... moc hezky vymyšlený vznik legendy o Santa Clausovi, který doslova zahřeje u srdce. Snad se jednou dostane i na české televizní obrazovky. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Ono se řekne, že je to film o začátcích Santa Clause. Na první pohled clishé téma, které plodí tuctové snímky. Většinou to tak je, ale řekl bych, že ne v tomhle případě. Jsem rád za tuto animaci, která dnes není typická a je současně zajímavá. Trochu to připomínalo animáky před Pixarem. A pokud jde o příběh, má v sobě něco, co se vás dotkne. Takové to něco, co se těžko popisuje. Ale je to tam. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Zeměplochu, tak mu Klaus z počátku bude připomínat dílo Zaslaná pošta, kdy jeden vychcaný chlápek dostane za úkol, aby zřídil poštu v oblasti, kde byly všechny předešlé pokusy naprosto neúspěšné. Tak je tomu ale fakt jenom řekněme v první třetině. Časem se pak snímek promění v klasický vánoční film, kdy je látka pojata úplně jinak a pracuje se tu s myšlenkou, jak to asi začalo. Animace je opravdu pěkná a připomíná klasické Disneyovky z dob, kdy se ještě s 3D tolik nepracovalo. Stejně tak humor je na úrovni a příběh ve vás dokáže vyvolat i nějaké emoce. Je smutné vidět, že tam kde selhávají velcí giganti, musí uspět nenápadní tvůrci. Ale tak to asi musí být v každém průmyslu. Klause rozhodně zařadím mezi nejlepší vánoční snímky a možná i animáky obecně. Tohle se fakt povedlo. 90% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu se objeví teprve po skončení příběhu. (Rominator)
  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama