Reklama

Reklama

Sedm světů, jedna planeta

(seriál)
  • Velká Británie Seven Worlds, One Planet (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s Davidem Attenboroughem za poznáním odlišností sedmi kontinentů... Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není lepší stanice na přírodopisné dokumenty než BBC. Ale to co nám představila nyní je opravdu jedním z jejích vrcholů. Důkaz, jak moc se mohou správně skloubit moderní technologie s pohledem na přírodu a planetu Zemi a co to přinese. Sedm světů, jedna planeta je bezpochyby dech beroucí podívaná, na jejíž každý díl jsem se neskutečně těšil. Nové možnosti natáčení i nové způsoby nám umožnili naprosto neuvěřitelný pohled na některé živočichy. Je to nádherná a úchvatná podívaná. Poslední díl beru jako třešinku na dortu. Důkaz, že filmaři jsou pro nás diváky ochotni podstoupit hodně nepříjemné věci. Samozřejmě se dá velmi ocenit i celkové varování se vztyčeným prstem, které se týká jednotlivých krajin a způsobu, jak je člověk ovlivňuje a ničí. Bohužel se každý na dokument podívá a přizná, že je to zkrátka smutné. Mocní se na toto jistě nepodívají a i kdyby ano, ve své likvidační činnosti budou pokračovat dál. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých dokumentov, ktorý je dychberúci. Ukazuje prírodu a jej obyvateľov v takých situáciách, aké sme u nich často krát nemali možnosť vidieť. Ako ide technika dopredu, dostávame sa k zvieratám bližšie a môžeme ich sledovať pri každodenných činnostiach. Sedem svetov a jedna planéta je nádherný projekt, rovnajúci sa kvalitou ku dielam ako Planet Earth I a II a Blue planet I a II. David Attenborough má už 95 rokov a stále nám pomáha vidieť prírodu inak. Pomáha nám zamyslieť sa, a v tomto seriály začína ukazovať aj reálne dopady. Niekedy mi z toho bolo až smutno. V konečnom dôsledku ale vizuálna a hudobná žranica, ktorá ukazuje obrovské bohatstvo našej planéty a všetkých, ktorých sa naša činnosť priamo alebo nepriamo dotýka. Mrože, žraloky obrovské, hnedé hyeny alebo ľadové medvede sú len špičkou ľadovca. Treba vidieť!!! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát vidím po takmer 50 hodnoteniach, aby mal program 100%. Ale absolútne zaslúžene. Pán Attenborough je dokumentarista s veľkým D a niekedy sa človeku zatajuje dych a zastavuje rozum, ako dokázal získať takého zábery. Geniálne dielo a už sa "teším" na prvého chytráka, ktorý to ohodnotí nižšie ako 5 hviezdami, lebo on s mobilom natočí asi lepšie. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Jedna planéta, sedem rôznych kontinentov, niektorí z ich najnespútanejších, najvzácnejších, i doteraz najmenej natočených a zdokumentovaných živočíšnych zástupcov, excelentné zábery, najvyššia kvalita, náučné informácie, zdvihnutý varovný prst nad negatívnou ľudskou činnosťou a nerozvážnosťou. BBC nepoľavuje a tasí ďalší zo svojich impozantných dokumentárnych seriálov, ktorých nikdy nie je dosť. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Úplná náhoda mě přivedla k tomuhle výbornému dokumentárnímu pořadu a jsem za to moc ráda. Nejen, že se "Sedm světů, jedna planeta" pyšní krásnými a mnoha unikátními záběry na svět zvířat, ale také obsahuje spoustu pro mě dříve neznámých informací. Bonusové body dávám také za to, že v každé epizodě byla krátce okomentovaná současná situace různých druhů zvířat, z nichž mnoho je momentálně ohrožených nebo jsou na sklonku vyhynutí, a jak člověk negativně působí na přírodu. Opravdu bych byla ráda, kdyby jsme se se jako lidstvo dokázali polepšit a společnými silami pomohli zvířatům žít stejně plnohodnotný život, jaký žijeme my sami - rozhodně by pomohlo zpřísnění zákonů, zákaz lovení a omezení (ideálně tedy zákaz, ale to by se asi nestalo) kácení lesů. Při sledování tohoto pořadu se mi několikrát vybavila věta, kterou v nějakém videu pronesla Julia Roberts: "My přírodu potřebujeme, ale příroda nepotřebuje nás". ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie série trvalo 4 roky, jednotlivé filmové štáby navštívili 40 krajín sveta a natočili viac než 2000 hodín záznamu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama