Reklama

Reklama

Podivín (Nicolas Cage) žijící v divočině státu Oregon se vydává do Portlandu hledat nejen své ukradené „lanýžové“ prasátko, ale i svou minulost. (cerdax2)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Cageovi šlohnou prase.. a tím by se dal shrnout celý film. Ne teď vážně. Cageovi sice to prase čmajznou, důvod proč zatím nevíme (boďejt, neznáme ani důvod, proč to prase tak horlivě potřebuje zpět, např. je to antikrist, a musí dostat úctyhodný obřad, nebo ho doopravdy šoustá..), ale Cage je ochotný za prase zbít i půlku Ústí, jen aby dostal svoje prase zpět. Jak roztomilé, mimo 96 hodin s Lajnou Nýsnů, se tohle jeví jako pohádka pro handicapované. Revenge, nebo spíš zabijačkový film, co slíbil, to splnil. Pořád si ještě přeju zlejdu Cage jako tajného bezdomovce, co umí mluvit se stromy, a šuká jich do kmenového otvoru, nebo ještě fyzikálního profesora, co z molekul sestaví oxidační látku, kterou polije strom a jemu následně vyroste 30cm větev, a vošuká Cage do prdele. Počkat, není to, to samé? ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage hraje v poslední době v samých sra..., ale jednou za čas si umí vybrat solidní námět. Nejprve to byla Mandy, teď zase Pig. Není to určitě film pro každého, protože se všeho všudy nic moc nestane. Cage hledá své ukradené prase. Jednoduché jako facka. Jeho postava a celkové tempo mi ale hodně sedlo. Film působil velmi sebevědomě, každý záběr byl promyšlený. Atmosférou mi trochu připomínal právě Mandy. Povídání na YouTube. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Mám hrozně rád film, ze kterých se v průběhu vyklubou opravdu kvalitní filmy, které pohladí na srdci. Pig, který je rozhodně originálním a nezávislým filmem je zářným příkladem. Ze začátku vypadá jako takové Into the Wild nebo Revenant. V průběhu filmu se z toho však vyklube takový John Wick s kuchařskou čepicí. Všichni Nicolase Cage ve filmové branži respektují a tak trochu k němu vzhlížejí. Stejně tomu je i v tomto filmu a já to hrozně uvítal. Překrásná hudba a příběh pohladí na duši  a když dojde na lámání chleba, tak všechno dává dokonalý smysl. Připadal jsem si tak trochu jako Ego v Ratatouille. Alex Wolff je jenom takovým bonusem, který Pig řadí mezi filmy, které jsem si hodně užil. Skromná stopáž filmu vůbec nevadí a tak trochu se k němu i hodí. Přece jenom jde o hodně komorní a nezávislý film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou třetí film s N. Cagem v řadě(po tomhle si dám od N. Cage a jeho filmů na nějakej delší čas voraz) a za mě z těch tří taky ten nejlepší. ...Uteklo prase zasé... Tuhle hlášku jsme měli možnost slyšet v české komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág(1992). S prasetem v tomhle filmu je to ale trochu jinak. To bylo totiž uneseno. A chudák Nicolas Cage ho pak celej film hledá. A není to primárně kvůli tomu aby mu zase mohlo hledat lanýže. Tohle je čistě o přátelství. Protože tak jako někdo má za čtyřnohýho kamaráda psa nebo kočku on má prase. Po cestě se dozvídáme něco z minulosti N. Cage respektive o postavě hledající prase. Rozhodně ale nečekejte žádnou revenge jízdu nabitou akcí. Tohle je film s hodně pomalým tempem. N. Cage má povětšinu filmu kamennou tvář a moc toho nenamluví takže tady mi ani nevadil. Pig nebude filmem pro masy svý fanoušky si ale určitě najde. Za mě lepší 3hvězdy ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smutná artovka o vzpomínkách na život maskovaná jako kulinářská detektivka, kde zarostlý Nick Cage pátrá po svém praseti, které používá k hledání lanýžů. Sarnoski netlačí na pilu a odkrývá charakter hlavního vágusáka skrze náznaky a i tak na konci nechává spoustu věcí nevyřčených. Cage je výborný, role je mu šitá na míru tak toho využívá naplno a sbírá ztracenou kredibilitu. P.S: Hezčí prasátko jsem ještě neviděl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu si producenti nemohli dovolit trénované prase, proto se této role ujal štáb, který však musel celý proces zvládnout během tří dnů. Při natáčení se pak několikrát stalo, že prase kouslo Nicolase Cage do prstu, což si vždy vyžádalo ošetření. (HellFire)
  • Kromě raných sekvencí oregonských lesů byla většina filmu natočena v průmyslovém městě Portland ve státě Oregon a jeho okolí. (Trajektt)
  • Režisér Michael Sarnoski měl podle svých slov na natočení filmu pouhých 20 dnů, všichni herci tak museli své role zahrát „na první dobrou“, jelikož jakékoliv prodlevy nebo dotáčky by navýšily rozpočet. (HellFire)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama