Reklama

Reklama

Timelapse of the Future: A Journey to the End of Time

Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2019, 29 min

Režie:

John D. Boswell

Hrají:

David Attenborough (vypravěč), Brian Cox (vypravěč), Michio Kaku (vypravěč), Neil deGrasse Tyson (vypravěč), Mike Rowe (vypravěč) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jak to vše skončí? Jsou černé díry nesmrtelné? Co se stane s atomy? A jak bude vesmír vypadat za miliardy let? Vydejte se na cestu za koncem času, miliardu let do budoucnosti, a zjistěte, jaký osud čeká naši Zemi, všechny planety, hvězdy a celý známý vesmír. Všechny dosavadní poznatky moderní vědy, doplněné dechberoucími záběry a vizuálními efekty nastíní, jakou budoucnost vesmíru astrofyzikové a kosmologové předpovídají a jaké otázky ohledně budoucnosti ještě nejsou zodpovězené. (hela.vl)

(více)

Recenze (9)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ano, musím uznat, že smrt našeho Slunce a rychlá informace "všechen život umírá" teprve po třech minutách, později uvedený brutální zlomek existence života z celkového trvání vesmíru a finální "čas dále ztrácí smysl" vám trošku hne s perspektivou... mělo by :) Pěkný projekt. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mind-changing experience. Časoprostorový timelapse, který vám zcela změní (rozuměj, rozcupuje) náhled na onu pověstnou základní otázku o životě, vesmíru a vůbec. Boží animace doprovázena úžasnou hudbou a notoricky známými hlasy z populárně-naučných dokumentů. Emoce na maximum, existenční krize zaručena. Kdybych měl vybrat a doporučit jen jedno jediné video o vesmíru, které stojí za to vidět, je to tohle. Ke zhlédnutí zde. O fous slabší, ale stále výborný prequel zde. ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil u videa takovou nepřebernou škálu emocí jak u tohoto. Nelze jej popsat, stejně tak, jak nelze pochopit nicotu, ve které čas přestává mít smysl. Je neuvěřitelné, jaká nicota jsem oproti celému vesmíru, jak náš čas je v lidské mysli dlouhý, ale z hlediska vesmíru neuvěřitelně krátký. Těžkost nepodlehnout nihilismu je tak silná. Je velmi depresivní sledovat teorii za teorií, které vám předkládají poslední vyhasínající hvězdy, postupné hroucení hmoty do černých děr, které se postupně vypařují. Je děsivé zjistit, že poslední možný život, navíc tak, jak jej ani neznáme, bude moci existovat u černých děr; a to jsme teprve v polovině videa. Najednou vám černé díry připadají jako poslední možné ostrovy života, a jako poslední žárovky umírajícího vesmíru. Přitom jsou tak děsivé, nedávající vám jakoukoli možnost utéct. Za doprovodu skvělé hudby vám i tanec černých děr přijde vesmírné umění. Explodující černé díry za rytmu valčíků je děsivý, ale vlastně i okouzlující. Je jasné, že už žádný život po černém valčíku nebude, proto mi přijde tak silně kontrastní vidět poslední vesmírné tělesa se rozpadat oproti té myšlence, že po tom všem už nic nebude. Video je tak působivé, jakou má člověk představivost, ale věřím, že se zalíbí mnoha lidem. Žádný film se s tímto dílem nedá srovnávat. ()

Lubos_Hurych 

všechny recenze uživatele

https://youtu.be/uD4izuDMUQA ​​​◄ Pro mně nepopsatelný zážitek jaký nemívám ani u mnoha kvalitních velkofilmů. Vím, že mnoho lidí nezajímá co bude s vesmírem za triliony trilionů let, ale tento krátký "film" (video) možná zaujme i toho koho nekonečný vesmír neláká. Minimálně je to skvělý důkaz, že i na YouTube se dá sehnat kvalitní "content" co zaujme širší spektrum lidí než jen děti.  ► 100% ◆ 10/10 ◆ 5* ◄ ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Naša generácia sa konca vesmíru báť nemusí. Ale bola to ťažká fyzika - tieto vysvetlenia. Ako celok, veľmi zaujímavý projekt. Čas je naozaj relatívny, pán Einstein, len ako to vysvetliť nám, obyčajným pozemšťanom? Už len pojem "dark energy" je nad chápanie bežného obyvateľa našej planéty. A to som na fyzike dávala pozor! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama