Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 2
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (78)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nápad je to rozhodně zajímavý, jen to možná chtělo ubrat na středoškolské romanci a přidat na mytologii. Třeba taková rodina obrů klidně mohla dostat více prostoru, vůbec když v jejím čele stojí Vidar, zřejmě nejzajímavější a především typově velmi dobře obsazená postava. U hlavního hrdiny mi též přišlo podstatně zajímavější hledání svého "nového" já a házení kladivem, než vztahové neúspěchy ve škole. Mýtickou atmosféru to i díky okolní krajině a kameře ale rozhodně nepostrádá. 60% ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, moc se toho neděje. Hlavní herec byl hrozně nesympatický a čuměl jak puk pořád. Ostatní byli docela v pohodě jen ta rodina by se asi měla chovat trošku jinak, když jsou staří 3000 let. Nápad zajímavý, ale pokud bude 2 série, chce to jet trochu víc na akční scény, tady jich bylo minimálně a když už tak to byla otázka pár vteřin. Za 1. série víc jak 3* dát nemůžu. ()

Reklama

triberpaddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když chcete natočit "wannabe fantasy béčko o obrech a bozích v moderním světe", ale máte nulový CGI budget a mizerný scénář, za který by se styděli i v 90. letech, měli byste se raději nechat utratit svým obvodním veterinářem. Ještě více celý dojem sráží mimořádně otravné schéma "hrdina má pravdu, nikdo mu nevěří a všichni jsou od začátku do posledního momentu proti němu", které je obvykle alespoň částečně umírněno závěrečným rozuzlením a zobrazením osudu všech hlavních postav, jenže v tomto případě oni důvtipní tvůrci zapomněli dotočit jakýkoliv závěr. Tohle mohl být osmdesátiminutový kýč a ne vleklá, zbytečně šestidílná série ničeho. Hvězdička za kladivo. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zklamání. Tvůrci se rozhodli zajímavě zkombinovat severskou mytologii a současné dění, avšak zde narazili na řadu problémů. Seriál je jako celek rámcově funkční, avšak jednotlivé prvky nedávají smysl a nejsou promyšlené. Postavy zajímavé, ale ne dobře napsané. Vizuál je okouzlující, ve druhé sérii propracovanější díky vyššímu rozpočtu. Je to taková jednohubka na jedno odpoledne. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Síla, už od prvních sekund dokázal tenhle seriál získat mojí pozornost, aby tady byla už druhá série. Soundtrack výborný, Norské město pastva pro oči, herci dokonale vybraní, prostě hltal jsem pár dílů hned po sobě a chci další dávku. Nejde najít chybu, nic to musí člověk vidět. Každá síla nese břemeno a zlo ale taky výhody. Druhá série byla skvělá ale krátká tak doufám že další to vše vynahradi, i přesto jsem hodně spokojený s pokračováním příběhu. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Podle mytologie může mjolnir používat pouze Thor a jeho syn Magne. (Nautilus06)
  • Dům rodiny Jutulových je skutečně umístěn ve městě Odda, avšak tvůrci seriálu jej záměrně digitálně upravili. Skutečná budova je místní hotel, má bílou fasádu a koncepčně by nezapadala do vizuálu Jutulových. (Van_Stajpen)
  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama