Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 2
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (78)

triberpaddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když chcete natočit "wannabe fantasy béčko o obrech a bozích v moderním světe", ale máte nulový CGI budget a mizerný scénář, za který by se styděli i v 90. letech, měli byste se raději nechat utratit svým obvodním veterinářem. Ještě více celý dojem sráží mimořádně otravné schéma "hrdina má pravdu, nikdo mu nevěří a všichni jsou od začátku do posledního momentu proti němu", které je obvykle alespoň částečně umírněno závěrečným rozuzlením a zobrazením osudu všech hlavních postav, jenže v tomto případě oni důvtipní tvůrci zapomněli dotočit jakýkoliv závěr. Tohle mohl být osmdesátiminutový kýč a ne vleklá, zbytečně šestidílná série ničeho. Hvězdička za kladivo. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Prvotnou motiváciou mrknúť sa aspoň na prvý diel Ragnarok bol " Magnus", ktorého som zahliadla v upútavke. Potom sa tam zjavila ešte aj "Sonja" a ten Evin fešák, ktorého meno si už nepamätám. Lenže okrem toho, že ma tieto známe tváre zo Skamu potešili, ono chytil ma aj ten príbeh. Ja rozhodne nemôžem povedať, žeby to bol premrhaný čas. Príbeh na spôsob Good Omens bol síce vážny a seversky málovravný a ponurí, ale tento štýl mám rada. No hej, záver mohol byť možno viac "epic". Tak ale je to Nórska produkcia nie americká a hlavne tak ako povedala teta v závere toto, bol len začiatok....len teda dúfam, že budú pokračovať, zostalo tam veľa nedopovedaného a nevyužitého. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Seriál vyčnívá skloubením legendy (o válce severských bohů s obry) se současnou dobou. Motivem dění je znečištění vody , které řeší středoškoláci norského městečka (variace na Gretu?!). Vše přitom zůstává v rovině klasických vzorců chování a "kouzla" jsou spíše doplňkem životních postojů všech zúčastněných. Z rozjezdu je nutné si na to zvyknout, že se tady nehraje na superhrdinství od začátku do konce,ale že jde o uvědomění si,co chci dělat a přitom se řeší věčný boj dobra se zlem. V rámci stylizace i tento seriál zachovává spíše temnější a plíží vou atmosféru ala severské thrillery,ale nic nepřehání a nechybí pohledné záběry okolní krajiny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majestátny názov, ale fádne spracovanie a herci často ako po obrne, ale to je v Škandinávii bežné. Boli lepšie pasáže a potom zase dlho nuda. Cieľovka je jasná, je to natočené pre mládež, ale myslím, že tá mytológia tu mohla byť stvárnená viac. Získalo by to výbornú atmosféru, ktorá tu tak nejak chýba. ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Příběh o Thorovi už asi nikoho nepřekvapí, ať už je zasazen do jakékoliv doby, nebo prostředí. Tenhle mi je rozhodně příjemnější, než ten husťák z Avengerů. Nejvíc mě na celé věci bavil hudební doprovod. Pamatuju si, jak jsme jako smradi sjížděli OST, tady jsem si vlastní OST vytvořil sám s appkou na chytání muziky. Myslím, že každý by si našel tu svou, rozhodně originální výběr. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)
  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)

Reklama

Reklama