Reklama

Reklama

Cesta do Sonory

  • USA Take a Hard Ride (více)

Dopravit do Sonory 86 000 dolarů skutečně nebude lehká záležitost. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty seš jen rozmazlenej náfuka !!" - "Nebudu jíst skunka, a dost !!" ;) Mluvit v případě Cesty do Sonory o klasickém westernu by jistě byl hodně zcestný nápad, ale jak vidno z upoutávek v případě TV Prima odpovědní lidé moc netuší, "vo co go", což mě však dnes už nemůže překvapit, a tak se nad tím ani nebudu pozastavovat !! ;) Po pár minutách od úvodních titulků mám jasno, tohle nebude obyčejný schematický ( spaghetti ) western, to se tak Take a Hard Ride jen tváří, Margheriti stvořil parádně bizarní road movie se dvěma černošskými hrdiny v hlavní roli, velmi mě potěšila i účast francouzské krasavice Catherine Spaak, která našla ve smrti za dobrou věc smysl života, to z indiánského kung-fu bojovníka nemluvy Kashtoka Jima Kellyho by měl pro změnu radost Emil Zátopek, ani Lee Van Cleef určitě nezklamal !! Spousta správně "vošklivejch a špinavejch" padouchů, kteří hlavně po zásahu kulkou padají z koní v takovém počtu, až je jednomu těch kaskadérů líto, to nakonec schytá dynamitem v nejlepší scéně tohoto kousku, který nenudí a mimo "černýho humoru" nabízí tucty přestřelek, pěstních bitek, slušných hlášek, dík kterým mu odpustíte i tu spoustu pitomostí, a především moc podařený soundtrack mazáka Jerryho Goldsmithe..;) [ Dabing 6/10 ] Kupodivu celkem slušná práce Studia Brněnské soukromé televize pro FTV Prima. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Úplně na cáry mě roztrhala ústřední "gay" dvojice černých zámožných kovbojů v obtažených kalhotách a košilích s volánky. Ti jsou doprovázeni dalším "gay" černochem jak poleno, o kterém nám filmaři ovšem tvrdí, že je Indián. No, nevadí, rasově to má chlapec nějak pomíchaný, důležitý je, že ovládá Kung-Fu a má stejně kvalitně natužený afro jako jeho souputníci. Za nejzajímavější scénu z celého filmu považuju "velmi mužné" kování podkovy vůdcem této party: A -bouchynky -bouchynky- bouch! Tak trochu halucinogenní zážitek... ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Stará kovbojka nedosahuje hranice lepších westernů od Sergio Leone. Musím, ale pochválit představitele hlavní role Lee Van Cleef 100% filmového kovboje s fotogenickou tváří drsného muže, který určitě nesklízel pouze lacinou slávu kovbojů hollywoodských westernů, ale naopak byl jedním nejvýraznějších hereckých kovbojů, jako jsou nebo byli John Wayne, Clint Eastwood a Charles Bronson a jiní. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Western so zaujímavými čiernymi hrdinami. Van Cleefova postava lovca je však bez väčšej hĺbky i charizmy. Na to, že ide o klasický film o prenasledovaní, je príjemne rôznorodý, akcie pekne odsýpajú. Občas vyvolá úsmev nejaký ten trik či indiánske kung-fu, ale aj vďaka takmer indianjonesovským útekom si western zapamätíte. Finále trochu hluché, ale to hlavne kvôli Cleefovej obyčajnosti... ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Slabota. Brown a Cleef spolu natočili mnohem lepší El Condor. Ale přitom tohle nemuselo bejt špatný. Dobrý námět o převozu peněz, které každý chce získat. Jen by to nesmělo mít tak blbý scénář a špatnou režii. Jenže je to uděláno tak nezajímavě, že jediný důvod proč sem neusnul je vysoký výskyt přestřelek. Jinak nuda z hodně špatnými dialogy a zvláštními postavami. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama