Děvka

Whore

USA / Velká Británie, 1991, 85 min

Ken Russell

Pohled na život pouliční prostitutky(1.5.2003)

Co obnáší vydělávat si jako " pouliční děvka" . To je poselství Kena Russella formou tohoto filmečku.(21.6.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,008,404Tržby Celosvetovo $-(14.5.2010)

• tron

Prúser. Film s takýmto názvom a nič šteklivé, ale ani surové.(16.1.2005)

• Hunt

HUDBA: Michael Gibbs(24.1.2007)

• ilemas

Tenkrát před mnoha lety v kině mě to moc nenadchlo. Docela zajimavé, ale asi jsem čekal na tohle téma něco víc.(7.3.2011)

Parta "nesmělých" hochů v dodávce prostě neměla chybu.(21.2.2009)

• waska

Po pravdě jsem čekal něco "drsnějšího". A i když to byl celkem zajímavý pohled na život "pouliční šlapky", mé očekávání zatmělo výsledek..(16.5.2009)

• migele

JO, připadá mi to jako dokumentární film o kur*ach. :D Pár zajímavých scén, jinak nuda...(16.8.2009)

• DanRichter

Na film jsem narazil při jeho tehdejší porevoluční video-premiéře díky jedné lákavé recenzi v tehdejšímu časopisu Cinema..děj má film jednoduchý , snaží se celkem realisticky popsat život jedné pouliční prostitutky se vším, co k tomu patří, takže jak to tak bývá, nepůjde zrovna o nějakou romanci jako Pretty Woman .. naopak ve filmu se objeví několik silných momentů, no i přesto si myslím, že takové téma si mohlo zasloužit ještě více drsnější a sirovější zpracování, chybělo i trochu toho cynismu a drsnějších erot.scén, což v konečném zúčtování dopadlo, jak dopadlo (jak by to asi vypadalo, kdyby se tohoto témětu ujal Cronenberg :) .. ) , a tak film asi nedoporučím nikomu, snad jen některým holkám co by instruktáž pro případnou volbu jejich povolání , at ví, do čeho jdou :)).(13.10.2009)

Hodně zajímavý pokus, rádoby ,,dokumentární,, styl. Kdyby to byl skutečný dokument, nedalo by se nic vytknout (uznávám, že natočit dokument na toto téma by bylo víc než obtížné). Ale tenhle ,,umělý,, dokument mohl být více propracovaný, taky chyběla větší zápletka, konec ale dost dobrý. Zkrátka ze scénáře se dalo vytěžit mnohem víc, chyba je, že se plácá na hraně stylů a tím zbytečně ztrácí body.(28.3.2012)