Reklama

Reklama

Británie v barvě

(seriál)
  • USA Britain in Color (více)
USA / Velká Británie, 2019, 2 h 18 min (Minutáž: 46 min)

Hrají:

Stephen Mangan (vypravěč)
(další profese)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Novodobé dějiny britského impéria počínaje královnou Viktorií, zachycené na vzácných černobílých filmech, které byly nyní moderními metodami kolorovány... Historický seriál Amerika v barvě se stal velkým hitem nejen v USA, ale i po celém světě. Jeden z nejambicióznějších projektů, díky kterému černobílá minulost ožila v zářivých barvách, se nyní dočkal zajímavého pokračování. Vydejme se spolu do minulosti 20. století a zažijme Británii v barvě. Británie v barvě odhaluje minulost Anglie v takové podobě, v jaké jsme ji dosud neměli příležitost vidět. Už tak významné a poutavé archivní záběry získaly díky pečlivému dobarvení na ještě větší důležitosti a zajímavosti. Tento nový seriál zachycuje některé z nejbouřlivějších chvílí anglických dějin od intimního filmu královny Viktorie z konce 19. století až po první barevné vysílání televize BBC z roku 1967. Nenechte si ujít ztracené historické záběry válek, ekonomických krizí a společenských revolucí, čerstvě oživené pro moderní obrazovky. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto dokumentárna séria by sa kľudne zaobišla aj bez farieb, pretože v kocke prináša množstvo informácií, ktoré sme sa takto pútavo nemohli dozvedieť v škole na hodinách dejepisu. Od dnes už odsúdeniahodných koloniálnych čias až po Churchilla, kráľovná Alžbeta II. sa v dokumente objavila len okrajovo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý, kto bol v Británii môže len potvrdiť - ten ostrov už dávno vo farbe je a že tých farieb je naozaj pestro. Na uliciach Londýna sa to hemží od farby africkej, pakistánsko-indickej až po ázijskú žltú a nie je núdza ani o bielu s prízvukom "Co Pan prosze? Tento dokument je prekvapujúco o inom. Farebne nám ukazuje napríklad nástup Alžbety II., ktorá už 68 rokov nie a nie zísť z britských bankoviek. Ale veľmi dobre rieši celkovo dejiny Británie 20. storočia a to úchvatným spôsobom. Pretože ta kolorizácia robí z neho dielo, ktorého sa chcete dotknúť. Vidieť chudého Churchilla z roku 1915 v čase keď to pokašľal z Gallipoli je zážitok. ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele

S odhledem na skutečnost, že je vše je viděno britskýma očima - úžasné, skvělé! Kolorované záběry královny Viktorie z konce 19. století, bratranci Vilém, Mikuláš, Jiří (císař, car, král), záběry desetileté hrající si budoucí královny Alžběty II... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pěkné pěkné, v prvním díle **** tu má značnou pozornost jak jinak než královská rodina, jak král Jiří V., tak jeho synové korunovaní jako Eduard VIII. a Jiří VI. a taky nástup jeho dcery Alžběty II. Díl 2. ***** je o vzestupu, vrcholu po I. sv. válce a následném pádu Britského impéria a jeho pozdější přeměně na Commonwealth of Nations, tedy společenství národů. To je poutavější a košatější podání jak z kdejaké učebnice. Díl 3. **** je celý věnovaný Winstonovi, o jeho pádech i nových vzestupech a dožitých devadesáti. Celkově 90%, druhý díl je nejzajímavější. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama