Amíci

• Západní Německo

Yanks

Drama / Válečný

Západní Německo / USA / Velká Británie, 1979, 139 min

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,931,010Tržby Celosvetovo $-(23.5.2010)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $3,931,010(6.1.2007)

Mdlé anglo-americké retro na pomezí dramatu a romance a s troškou humoru - někde tady začal postupný, ale nezvratný sešup tohodle Angličana v Hollywoodu, který stvořil mj. PULNOČNÍHO KOVBOJE.(26.11.2002)

Docela dobrá romance, ale rozhodně nic světoborného. Herecké výkony jsou tak nějak standardní, nikdo se nedá vyzdvihnout, ač největší hvězdou filmu je Richard Gere - tedy bráno z dnešního pohledu. A samozřejmě také Vanessa Redgrave, ta už v té době měla nějaké to herecké renomé, nicméně tento film jí toho moc nenabízel. Takže, jak jsem řekl, docela slušná romance. Nenudí, ale trochu zkrátit by neškodilo.(16.10.2007)

• danecek24

37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - nominace (2) - Nejlepší herečka (drama) - Lisa Eichhorn, Objev roku (herečka) - Lisa Eichhorn(26.12.2008)

• Pavlík

22. 04. 2009 (129.); slladký příběh z II. světové války ve Velké Británii, kdy americký voják se komplikovaně zamiluje do anglické dívky(22.4.2009)

Dobrý film o živote amerických vojakov v Anglicku pred dňom D. Celkom dobré herecké výkony a celkom dobrý film. 70%.(17.2.2007)

Nemecky nazov: Yanks - Gestern waren wir noch Fremde(31.5.2010)