Jak se dělá televize

UHF

Komedie

USA, 1989, 97 min

Al Yankovic umí být docela vtipný… na prostoru nanejvýš deseti minut. Skládat jeho komické scénky do celovečerního filmu má asi stejný smysl jako skládat Rubikovu kostku poslepu. Tvůrci se akorát po každém tahu zapomněli někoho kompetentního zeptat „takhle?“. Mnohé scénky jsou opravdu vtipné, především ty, jež parodují v té době největší komerční hity (Dobyvatelé ztracené archy, Rambo, Barbar Conan, Blízká setkání třetího druhu, E.T., Gándhí), ale i kdyby byly sebegeniálnější, propojené tak slabou dějovou nití, navíc romantickou, prostě nemohou dávat dohromady dobrý film. Parodie toho, jak se skutečně dělá televize (kdy největší hvězdou skutečně může být ten chlápek s mopem a divným přízvukem) je spíše jenom nahodilá a jakákoliv snaha o satiru vyznívá do prázdna. Váhal bych s tím, zda-li někomu podobný film doporučovat – již z toho důvodu, že mnoho z nejlepších momentů můžete (bez té nudné vaty okolo) zhlédnout na YouTube. Když už, pak rozhodně v původním znění, protože všelijaké vady řeči, nestandardní přízvuky a slovní „exhibice“ tvoří podstatnou část přítomného humoru. 60%(11.1.2008)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,157,157Tržby Celosvetovo $-(23.4.2010)

• Chupacabre

Dobrá komedie. I zde se objevuje skvělá parodie na Ramba.(27.11.2007)

Na papíře to muselo vypadat o hodně lépe, ale stejnak je to lehce nad průměrem. 60%(16.12.2009)

Pár dobrých momentů vyzdvihuje tento film z podprůměru. Zvlášť okamžiky se Spadowskim, lekce létání pudlů a Rambo parodie ;o)(26.7.2007)

• Attta

Vtipné??? Asi tak 5 minut z celého filmu a ani to možná ne. Jen pár dobrých parodiálních scének.(29.4.2011)

• KOZEL84

Po dvaceti minutách sem to vypnul.Možná kdyby mi byly tak 4 roky tak by mě to bavilo.(1.2.2010)

Celovecerak Ala Yankovice bohuzel neni takovy narez jako jeho klipy (Fat, Smells Like Nirvana, Eat it, Gump aj.), i kdyz treba parodie na Indyho potesi.(29.3.2006)

Par skvelych scenek splacane ponekud prostoduchym dejem. Ale proste Conan knihovnik, Ghandi II a Rambo se musi videt. Dnes jde to nejlepsi shlednout na youtube.(16.11.2008)

Neříkám, že je to bomba, ale ulítlý komedie tohoto absurdno-realistického ražení mi vždy dokážou vyloudit úsměv na tváři.(26.9.2007)

Dobrá béčková komedie o tom, jak pár amatérů, potom co je vyhodí z práce - Burger Worldu, provozuje lokální televizní stanici (kanál 62). Dělají si i vlastní pořady: Stanley Spadowski (Michael Richards) a jeho dětská show, pořad o domácích mazlíčcích Raula Hernandeze, pořad pro domácí kutily, ve kterém si kutil uřízne prsty na cirgulárce: "Jsem to ale nešika... Celý jsem zčervenal.. " :o)(14.4.2006)

"fajné"... 60%(2.8.2008)

Za toho Conana Librariana a Gándího ll. čtyři hvězdičky!!! Jasně, že to kolísalo, ale prostě tyhle dvě parodie mě před lety úplně uzemnily!! :-D :-D Jo a nebylo tam i to tulení mládě v reklamě?!?(22.11.2009)