Reklama

Reklama

Chalífát

(seriál)
  • Česko Kalífát (festivalový název) (více)
Švédsko, 2020, 6 h 23 min (Minutáž: 47–54 min)

Tvůrci:

Wilhelm Behrman

Kamera:

Jonas Alarik

Hudba:

Sophia Ersson

Hrají:

Gizem Erdogan, Amed Bozan, Aliette Opheim, Nora Rios, Albin Grenholm, Simon Mezher, Lancelot Ncube, Amanda Sohrabi, Said Legue, Yussra El Abdouni (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Blížící se útok bojovníků ISIS na Švédsko svede dohromady několik žen včetně matky v prekérní situaci, odvážné studentky a ambiciózní policistky. (Netflix)

Recenze (313)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemné po celou dobu sledování, a nevím, jestli to byl záměr, ale naprostá většina protagonistů ve mně vzbuzovala odpor a lítost jsem necítil absolutně k nikomu z těch středověkou mentalitou vymletých magorů. Jinak tedy tleskám Netflixu, že něco takového vypustil, to asi v dnešní přizdisráčské Evropě chtělo koule, a přimlouval bych se za to, aby se Chalífát pouštěl povinně každému člověku. 95% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mrazivý až zdrcující obraz té fundamentální, radikální a fanatické strany islámu. Seriál má perfektně vybudované napětí a propletené osudy postav, až je to k neuvěření vzhledem k tomu, že vlastně popisuje realitu. Chalífát je špičkové drama a přitom i tolik vybízí k zamyšlení - proč se tohle ksakru děje? Proč je tolik lidí, kteří jsou odhodlání vraždit pro něco imaginárního, nebo chcete-li pro něco, co by mělo zůstat pouze uvnitř? A jak to, že tím lze tak dokonale vymývat (některé) mozky? Neuvěřitelné, fascinující, depresivní, zdrcující... 9/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bombová miniséria – doslovne. Miestami mi chýbal pohľad na neortodoxné jadro moslimov, ktoré islam netlačí do extrémov, ale rozumiem, že na to počas osem epziód nebol veľmi čas. V žiadnej časti neabsentovalo poriadne napätie a každú jednu som si mimoriadne užil. Ak si odmyslím nelogické správanie niektorých postáv, ktoré sa pomerne ľahko nechali sfanatizovať, nemám Kalifátu príliš čo vytknúť. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto debilní konec. Chápu, že tvůrci chtěli rádoby šokovat, ale po celej seriál chyběly silnější emoce, větší zvraty etc. Takhle tam bylo akorát plno blbců, idiotů kterým stačilo otevřít hubu a řict co se děje, zbytečných linek a ještě horších postav. Nechápu, jak takovej průměrnej seriál může být tak vysoko. 3* a.k.a 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tenhle seriál Vám přiblíží fungování muslimského náboru a jak se snaží demokratický svět tomu zabránit. Není to lehká podívaná a deprese Vás nejspíš nemine, stejně jako mě. Zejména proto, že je to kvalitně a uvěřitelně natočené a taky proto, že jsou lidi čím dál víc naivnější a nechají se nalákat na pozlátko a krásné ideály, které stejně nikdy nefungují. Za sebe musím doporučit, ale připravte si opravdu pevné nervy. PS: Na základě komentáře uživatele gudaulina jsem skoukl i seriál Our Boys, který se taky věnuje terorismu a i ten byl pořádný záhul .... a po těchto zážitcích jsem si udělal jasný obrázek o Dálném Východu. Zasytil jsem se toho až až a dlouhou dobu se budu dalším podobným snímkům vyhýbat. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Fotoaparát, používaný od 36. minuty policistkou Fatimou Zukić (Aliette Opheim), je Nikon D600 s objektivem Nikkor 80-400mm f/4,5-5,6 G AF-S ED VR. (Vikta)
  • V epizodě je zmíněn teroristický útok na redakci časopisu Charlie Hebdo v Paříži. Došlo k němu 7. ledna 2015 a vyžádal si 12 mrtvých a 10 zraněných. Důvodem útoku bylo zveřejnění karikatury proroka Mohameda. (Duoscop)
  • V 17. minutě hlavní hrdinové večeří a rozhodnou se sledovat seriál Most (od r. 2011), který pochází ze stejné švédské produkce. (Brainstorm)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama