Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Škandinávia sa predviedla zase v dobrom svetle. Horor o deťoch, so sociálno-dramatickým presahom prevažne odohrávajúci sa cez deň počas ich nevinných hrátok ;) a je teda občas poriadne znepokojivý. Hlavný detský záporák akurátne vybratý, aj hlavné detské predstaviteľky dobre zvolené a prirodzene hrajúce. Dĺžka filmu je takmer dve hodiny, ale nuda nehrozila. Snímka sa v niektorých smeroch podobá na staršiu Kroniku (aktuálny škandinávsky De Uskyldige je komornejší a viac sa drží pri zemi, asi i preto mi viac sedel. Ale môže/nemusí to byť i o tom, že čo divák vidí z oboch filmov ako prvé, to bude možno preferovať. Ťažko napísať, zase podobné snímky to sú, ale nie rovnaké.). A hoci niektoré otázky zostali nezodpovedané, tak za štyroch Eskilov Vogtov, teda, zaslúžené štyri hviezdy. ;) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tradičná škandinávska kuchyňa, tentoX bez BigShocku. Nezanechá síce jazvy, a i keď, tie sa rýchlo zahoja. Deťom rozumie, nebojí sa ukázať "nevinnosť". Pojal neznáme xichty, v rámci realnosti , nikam "nespěchal", Ale s rýchlou akceleráciou. + za to, že teraz musím do synka viac pozerať, čo keby náhodou.. Zo štvorice som sťal jednu, lebo "mačka". Inak Horror áno, ale iba tak pre rodičov! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Doděláme ho?" „Jak?" Psychologické drama o temnotě lidské duše, kde se dobro krčí v koutku a je jen slabým paprskem obklopeným černou tmou. Malá Ida je jakoby sama, jelikož její sestra Anna žije ve svém světě. To pak se temnota snadno škrábe na světlo. Zašlápnutá žížala je jen prvním signálem, střepy v botě a účtování s kocourem pokračování, co jen tak neskončí. Zvrhlost dětského světa si s dospělým nezadá, snad i pro tu zdánlivou nevinnost je o kousek horší. Zajímavým nápadem byla telepatická propojenost některých postav. Telekinetické schopnosti Bena se ukázaly smrtící. Zastavit ho však se ukáže jako téměř nemožné. Pochválit je třeba velmi dobré herecké výkony dětí. Trpělivý divák postupně nahlédne až tam, kde se rodí zlo. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mrazivě severský, tak jak to prostě lidé ze severu umí - přijde mi, že děti ze skandinávského poloostrova obecně patří k těm nejtalentovanějším a nejvíce přirozeným hercům na světě. Už jsem viděl filmů nespočet a nikdy nezklamou, stejně jako zde - partička děcek na sídlišti, jejíž členové oplývají zajímavým telepatickým vnímáním a ještě k tomu tím mohou sami sebe navzájem ovládat. Vskutku zajímavý a napínavý film, odehrávající se pouze na území malého sídliště.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Tak toto škandinávskym bratom vyšlo. Precízne a premyslene natočený film, ktorý rovnako dobre funguje vo viacerých rovinách. Mrazivé to je ale že sakramentsky, napätie a ohrozenie je hmatateľné na každom kroku. No na druhej strane je to aj rovnako silné v zobrazení citlivého a zraniteľného detského sveta, ich vzťahov, dobrých rodičov, horších rodičov. Na pozadí hororového námetu sa tu odohráva oveľa viac. Je to taký Scanners pre náročných a trpezlivých, liznutý Shiningom...na nórskom sídlisku. Určite nie prvoplánový, ale prekvapivo komplexný a dobre zvládnutý film, ktorý rozhodne patrí do červených čísel. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno