Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ultimátní masterpiece na poli dokumentu. Čekal jsem popravdě velkou depku, ale přitom je to film o životě legendárního dokumentaristy, o zkáze planety a o tom, že i v 94 letech můžete mluvit a myslet tak, až se jiným bude tajit dech. O tom, že máme naději, protože stačí nemnoho změn. O tom, že jsou místa, kde se povedlo nepříznivý vývoj zvrátit. Kdybych mohl pustit jeden jediný film celému světu, byl by to tento. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Fakt, že lidstvo postupně ničí přírodu, není nic nového pod sluncem. Slyšet to ale z úst člověka, který tuto změnu pozoroval celý svůj dlouhý život, je něco jiného. Dokument není jen o tom, že se lidstvo řítí do záhuby, ale také o tom, že když se naučíme žít v harmonii s přírodou, čeká nás zářná budoucnost. To se mi na něm líbilo nejvíc. Alegorie s Černobylskou havárií je více než výstižná a závěrečné záběry na město Pripjať krásně podtrhují myšlenku celého snímku. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dokým bude David Attenborough stále dýchať... hoci má 93...verím že bude stále usmerňovať tých privilégovaných, ktorý môžu niečo zmeniť. Sila tohto svedectva je v jeho úprimnosti, porovnávaniu a prognózam. A hoci sa môže na chvíľu javiť pesimisticky, je zároveň aj plný odporúčaní a postrehov ako to zmeniť. A nie len na tej globálnej rovine ale aj na individuálnej. Ďalšia z vecí, ktorú treba vidieť a doceniť. A úvod a záver v Černobyle považujem za trefný a skvelý autorský zámer. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

David Attenborough má už 94 rokov a je teda pravdepodobné, že sa katastrofy, ktorá ľuďom hrozí, nikdy nedožije. Aj preto treba oceniť jeho snahu a úsilie celého štábu výstižným a emóciami nabitým filmom ukázať na problém, ktorý sa týka každého z nás. A Life on Our Planet je zatiaľ najlepším „hororom“ roku 2020, ktorý dáva svojim hrdinom šancu na prežitie. Viac tu: https://refresher.sk/89604-Recenzia-A-Life-on-Our-Planet-je-zatial-najlepsim-hororom-roku-2020-Upozornuje-ludstvo-na-to-aby-sa-spamatalo. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

David Attenborough vypráví o svém životě a na pozadí změn, k nimž došlo na Zemi v posledních desetiletích, přichází s přehledným a jasně srozumitelným apelem na ekologické téma. Snímek tak slouží nejen jako perfektní rekapitulace kariéry tohoto slavného dokumentaristy, ale zároveň i jako důležité poselství o stavu životního prostředí, v němž se ovšem namísto hledání viníků představují konstruktivní návrhy a vize. ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama