Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (239)

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod a púribližne polovica filmu bolo fantastických - motivačné a po dramatickej či hereckej stránke dokonalé. V závere to ttrochu začalo strácať dych, ale emócie sa aj napriek tomu dostavili. Opäť raz jeden krásny príklad toho, že keď sa chce a človek si ide za svojim hlava-nehlava, tak to nakoniec aj dosiahne. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příjemný film nejen pro fandy bílého sportu, který si pro sebe urvaly dvě černé holky odnikud, nadřely se, nepáraly se. Postavit se proti nim, musel být masakr k posrání. Naštěstí testosteron v tomto sportu mají aspoň ony, když už jejich věčně plačící křehcí současníci, soplící po každé výhře i prohře do kamer, zhroucené princezničky v mužské kategorii, tohoto hormonu požehnaně nemají. Zlatý Mac a jeho výbuchy. Fotr děsný. Zásluhy mu neupírám, tahle rodina dokázala veliké věci, nemyslím jen samotná vítězství Venus a Sereny, vliv na černošské děti nebo jakékoli lidi ze sociálně slabých poměrů, je vážně něco! Sportík jen pro bílé, snobské rodinky tímto dostal hezky za ouška. Starý mi lezl na nervy celý film, Willovi nominaci přeju, v roli byl skvělý. Děvčata milá, hezká, šikulky. Moc pěkný film, který klade důraz na opravdové hodnoty. Pokud rodiče i v reále skutečně kladli důraz, aby holky měly vzdělání i dětství, aby nevyhořely a nestaly se pouhou továrnou na prachy, klobouček. Co totiž předvádí řada rodičů jménem frustrací z vlastního neúspěchu, je často psycho. V takovém případě mě vždy pobaví bonmot nejslavnějšího ostravského autisty: "Je to jenom sport." ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽÁDNÝ STRACHY, MÁM PLÁN…“   Paličatej Richard Williams a jeho film. Říkal jsem si, že mu ho asi zaplatily holky, jako dík (tak nakonec byly producentky…). Show rodiny Williamsových, ve který nechybí propagace afroamerickýho lidu (a vlastně proč ne, že?) a (naštěstí maličko) svědků Jehovových. Will Smith si roli opravdu užívá a je na něm vidět, že proč ji tolik chtěl. Sportovní drama, ve kterým najdete všechno, co nám chtěla tahle rodina o sobě říct.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jehova My God. A taky Serena. A Venus. 2.) Mám doma párek parchantů a nevím, co s nima.  ///  Thx za titule „Petr Fantys“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný sportovní film, patřičně motivační, který ale samozřejmě není jen o tenisu a má ještě další důležitá poselství. Will Smith je v hlavní roli fantastický a tak rozporuplnou postavu, jakou Richard WIlliams rozhodně je, ztvárňuje se vším všudy. Někdy z něj čiší nakažlivé nadšení, někdy máte chuť ho tak trochu (nebo i víc) kopnout, někdy vás dojme. Film ale přesto nestojí jen na něm a jeho "plánu", protože Aunjanue Ellis v roli jeho ženy i představitelky jejich dcer jsou prostě perfektní, spoustu diváckých sympatií si právem uloupí také Jon Bernthal a Tony Goldwyn.____P.S. Chtěl bych vidět film o filmu, ve kterém by skutečný Richard Williams na place radil Willu Smithovi, jak ho má pořádně hrát :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Skvělé životopisné, sportovní drama s ještě skvělejším Willem Smithem, který to zahrál opravdu prvotřídně! Dlouhou dobu se mi do tohoto snímku nechtělo, ale paradoxně mě na to nalákal ten oscarový konflikt, kdy dal Smith Rockovi facku. ;) Nyní k filmu. Dějově je to jednoduché, ale to vše okolo je dobře zvládnuté, že jsem se nemohl ani nudit či hledat nějaké chyby. Will Smith zde měl dobrou roli, kterou zvládl bravurně. Všechny jeho dialogy byly upřímné a od srdce, i když se chováním, svojí upřímností od ostatních odlišoval. Působil jako přísný otec, ale sakra milující. I vedlejší postavy byly fajn včetně jeho filmových dcer, manželky nebo Jona Bernthala. Není to chladný počin, emoce se zde určitě najdou. Stopáž je dlouhá, ale já bych si ještě přál, aby byla delší, ale co už. Víc k tomu asi už podrobněji nenapíši, každému to nemusí sednout tak dokonale jako mě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • V roku 1994 bola svetovou jednotkou v rebríčku WTA Steffi Grafová, zatiaľ čo Arantxa Sánchez Vicario bola v skutočnosti svetová dvojka. (Pat.Ko)
  • Serena Williams v rozhovore s Jimmym Kimmelom potvrdila, že scéna, v ktorej jej otec predpovedá, že hoci Venus bude svetovou tenistkou č. 1, ona sa stane najlepšou tenistkou všetkých čias, sa skutočne stala. (lemonova)
  • Ako poďakovanie hereckému obsadeniu Will Smith (Richard Williams) rozdelil svoj 40-miliónový zisk z filmu medzi ostatných hercov. (belinko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama