foto

Will Smith

  • nar. 25.9.1968 (47 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodený zabávač, rapová a v súčasnosti už aj filmová hviezda Will Smith sa začal venovať hudbe už ako 12 ročný, keď sa dal dokopy s Jazzy Jefom - jeho budúcim hudobným partnerom. O osem rokov neskôr zožal hneď ich prvý album He's the DJ, I'm the Rapper obrovský úspech a bol ocenený Grammy. Smith, pochádzajúci zo strednej vrstvy, sa tak stal už vo svojich dvadsiatich rokoch milionárom. Vďaka ambíciám, ktoré ho poháňali neustále dopredu sa rozhodol vtrhnúť aj do světa filmového šoubiznisu.

Začínal v televíznom sitcome I.R.S., produkovanom Quincym Jonesom. Tu sa dostal do kontaktu s ľuďmi ako Bill Cosby, Whoopy Goldberg, Sidney Poitier alebo Denzel Washington. A práve ten odštartoval jeho hereckú kariéru, keď ho odporučil Fredovi Schepisimu, režisérovi filmu ŠESŤ STUPŇOV ODLÚČENIA (1993). Hoci mal hrať mladého homosexuála a pred kamerou sa musel bozkávať s chlapom, uvedomoval si ako dôležitá je preňho táto rola a nič nenamietal. Film sa stal kontroverzným dielom a Smith obdržal nadšené kritiky. Po malej roličke v úspešnej komédii MADE IN AMERICA (1993) si už Will za následujúci film zapýtal honorár $5 miliónov dolárov. Jerry Bruckheimer, producent, ktorý vie ako neprerobiť súhlasil, a obsadil ho spolu s iným černošským komikom - Martinom Lawrencom - do super-hitu BAD BOYS (1995). Po tomto komerčnom úspechu prišla rola v DNI NEZÁVISLOSTI (1996). Ten sa stal jedným z najúspešnejších filmov v histórii a Will sa ocitol v epicentre svetovej hereckej smotánky.

Svoje zaslúžené miesto v týchto radoch už len potvrdil ďalšími blockbustremi MUŽI V ČIERNOM (1997) a VEREJNÝ NEPRIATEĽ (1998). V roku 1997 sa po dvoch rokoch partnerského vzťahu oženil s herečkou Jadou Pinkettovou (napr. VRESKOT 2) a v roku 2002 bol nominovaný na Oscara za najlepśí herecký výkon vo filme ALI. Smith dosiahol všetkého čoho dosiahnuť chcel. Je filmovou megahviezdou, naďalej sa venuje milovanej hudbe (jeho album Big Willie Style z roku 1997 sa stal doslova bombou) a tiež sa venuje svojej ešte viac milovanej rodine.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2019 Bad Boys 4
2017 Bad Boys 3
2016 Collateral Beauty
Hancock 2
Sebevražedný oddíl
The American Can
2015 Diagnóza: Šampión
Focus
2014 Zimní příběh
2013 Po zániku Země
Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Muži v černém 3
2008 Hancock
Sedm životů
2007 Já, legenda
5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Štěstí na dosah
2005 Hitch: Lék pro moderního muže
2004 Já, robot
Příběh žraloka
Táta na plný úvazek
2003 Mizerové II
2002 Muži v černém 2
2001 Ali
2000 Legenda o slavném návratu
Men in Black Alien Attack
1999 Wild Wild West
1998 Nepřítel státu
Vítejte v Hollywoodu
1997 Muži v černém
1996 Den nezávislosti
1995 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (TV seriál)
Mizerové
1993 Made in America
Šest stupňů odloučení
1991 Kam tě den zavede
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Perfect Date, The (TV film)

Dokumentární

2010 A Man's Story
2008 Cautionary Tale: The Science of 'I Am Legend'
2007 Der Geist des Geldes - a.z.
2006 Making of 'Enemy of the State', The
2005 Live 8 (koncert)
2004 Day Out of Days: The 'I, Robot' Production Diaries
Robot Revolution: The Making of 'I, Robot' (TV film)
V záři reflektorů (TV seriál)
2003 A Closer Walk
2002 Barry Sonnenfeld's Intergalactic Guide to Comedy
Creature Featurettes
Design in Motion: The Look of 'Men in Black II'
Inside TV Land: African Americans in Television (TV film)
MIB ADR
2001 E! Rank (TV seriál)
Making of 'Ali', The (TV film)
Rank (TV seriál)
2000 Metamorphosis of Men in Black
1999 Tina Turner: Celebrate Live 1999 (koncert)
Torrance Rises
1998 Ultra Sound (TV seriál)
1996 Independence Day: The ID4 Invasion
Making of 'Independence Day', The (TV film)
1991 Dr. Demento 20th Anniversary Collection
Idols (TV film)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2007 Graham Norton Show, The (TV pořad)
Rencontres de cinéma (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 Hormiguero, El (TV pořad)
The 33rd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad) - a.z.
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 The Young Turks (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Americký chopper (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)
Muhammad Ali's All-Star 60th Birthday Celebration! (TV pořad)
Roots: Celebrating 25 Years (TV pořad)
Straight Clownin' (TV pořad)
74. Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
National Lottery Christmas Cracker (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Rove Live (TV pořad)
1998 Smash Hits Poll Winners Party 1998 (TV pořad)
1996 Celebrate the Dream: 50 Years of Ebony Magazine (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 Voices that Care (TV pořad)
1990 Chipmunks: Rockin' Through the Decades, The (TV pořad)
Night of 100 Stars III (TV pořad)
Saturday Morning Videos (TV pořad)
The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Breaking Benjamin - Dear Agony (hudební videoklip)
1999 Will Smith Music Video Collection, The (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2003 All of Us (TV seriál)

Režijní filmografie

2003 All of Us (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(10 981)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace