foto

Serena Williams

  • nar. 26.9.1981 (35 let)
    Saginaw, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká profesionální tenistka Serena Jameka Williams se narodila 26. září 1981 v Michiganu. Nejlepší tenistkou dvouhry se stala celkem šestkrát. Naposledy 18. února 2013 jako nejstarší světová jednička v historii WTA. Ve dvouhře získala 17 grandslamových titulů, celkově získala 32 grandslamových titulů. Čtyřikrát se radovala ze zlaté medaile na Olympijských hrách. Jako jediná získala singlový i deblový Zlatý Grand Slam. Představuje jedinou tenistku, která na odměnách vydělala více než 50 miliónů dolarů. Sestry Williamsovy se od roku 1998 proti sobě na okruhu WTA postavily v 25 vzájemných zápasech, z nichž čtrnáct vyhrála Serena.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2015 Pixely
Sedm dní v pekle (TV film)
2004 Hair Show

TV seriály

2012 Legenda Korry (TV seriál)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
2004 Higglytown Heroes (TV seriál)
2002 Street Time (TV seriál)
2001 My Wife and Kids (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Bratrovražedný tenis (S12E12)
Strážkyně zákona (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2016 Beyoncé: Lemonade (TV film)
I Am Bolt
Serena
The Argentine Miracle of Tennis
2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2014 Roland Garros
Wimbledon 2014 (TV film)
2013 Battle of the Sexes, The
2012 Venus and Serena
2011 125 Years of Wimbledon: You Cannot Be Serious (TV film)
2010 Wimbledon Official Film 2010
2009 Wimbledon Official Film 2009
2006 The History of Argentine Tennis (TV film)
2005 Before, During and 'After the Sunset'
Charity Jam (TV seriál)
2003 Raising Tennis Aces: The Williams Story
She Got Game

TV pořady

2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2012 Trust Us with Your Life (TV pořad)
2008 Beijing 2008: Games of the XXIX Olympiad (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2004 Móda a rock (TV pořad)
Open Access (TV pořad)
Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Elvis Lives (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Ace Hood feat. Akon & T-Pain - Overtime (hudební videoklip)
2007 Common feat. Will.I.Am - I Want You (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace